Για τους θανάτους των επτά εργαζομένων της ανθρωπιστικής οργάνωσης World Central Kitchen (WCK), μετά από ισραηλινή επιδρομή, μίλησε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναφέροντας ότι «αυτά συμβαίνουν σε καιρό πολέμου».

«Αυτά συμβαίνουν σε καιρό πολέμου. Το εξετάζουμε διεξοδικά, είμαστε σε επαφή με τις κυβερνήσεις και θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

*Διαβάστε εδώ: Ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα: Ο ΠΟΥ ανακοινώνει ανησυχητική αύξηση θανάτων νεογνών

Τα θύματα της World Central Kitchen (WCK) πιστεύεται ότι ήταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, την Πολωνία και την Παλαιστίνη, καθώς και ένας διπλός υπήκοος ΗΠΑ-Καναδά.

Σε ανακοίνωσή του η WCK ανέφερε: «Παρά τον συντονισμό των κινήσεων με τον [ισραηλινό στρατό], η αυτοκινητοπομπή χτυπήθηκε καθώς έφευγε από την αποθήκη Deir al-Balah, όπου η ομάδα είχε ξεφορτώσει περισσότερους από 100 τόνους ανθρωπιστικής επισιτιστικής βοήθειας που έφερε στη Γάζα δια θαλάσσης».

Ο Έριν Γκορ, διευθύνων σύμβουλος της WCK, είπε ότι πρόκειται για επίθεση σε «ανθρωπιστικές οργανώσεις που εμφανίζονται στις πιο τρομερές καταστάσεις όπου τα τρόφιμα χρησιμοποιούνται ως όπλο πολέμου».