Η σοκαριστική στιγμή έκρηξης ενός ασθενοφόρου σε χωριό της κομητείας του Στάφορντσιρ στην Αγγλία καταγράφηκε σε βίντεο, ενώ λίγα δευτερόλεπτα πριν το πλήρωμα είχε συνοδεύσει μια ασθενή ηλικίας 91 ετών καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο από το νοσοκομείο στο σπίτι της.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 13:45 τοπική ώρα της 14ης Μαρτίου στο χωριό Μπάρτον άντερ Νίντγουντ. Ο Ντέιβιντ και η Μέριλιν Μπρίνκλοου απολάμβαναν το τσάι τους, όταν άκουσαν μια δυνατή έκρηξη κι είδαν φλόγες στον μπροστινό κήπο. «Ήταν σαν σκηνή από ταινία του Χόλιγουντ. Δεν έμεινε τίποτε από το ασθενοφόρο, ενώ τινάζονταν κομμάτια του σε διάφορες κατευθύνσεις λες και βλέπαμε έκρηξη ηφαιστείου. Τρέμω και μόνον που το θυμάμαι», είπε η 74χρονη Μέριλιν.

Στις εικόνες διακρίνονται δύο τραυματιοφορείς να μεταφέρουν την ηλικιωμένη γειτόνισσά τους, ενώ ένας περαστικός γεμάτος ανησυχία τους ενημερώνει για τον καπνό που βγαίνει από τη μηχανή του ασθενοφόρου. Λίγο αργότερα το όχημα εκρήγνυται, ενώ από τη σφοδρή έκρηξη, η οροφή του ασθενοφόρου αποκολλήθηκε, τινάχθηκε στον αέρα και προσγειώθηκε σε απόσταση περίπου 15 μέτρων στο γκαράζ των Μπρίνκλοου.

Terrifying moment ambulance explodes in a fireball seconds after dropping off 91-year-old patient

Πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, προτού αυτή εξαπλωθεί σε γειτονικά σπίτια. Ευτυχώς κανένας δεν τραυματίστηκε, ωστόσο προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο σπίτι του ζευγαριού, ενώ από τη φωτιά στον κήπο τους έλιωσε το πίσω μέρος του αυτοκινήτου τους, έσπασαν τα παράθυρα στο καθιστικό του σπιτιού τους και έγιναν στάχτη οι κουρτίνες.