Η Apple αναμένεται να απολύσει πάνω από 600 εργαζομένους στην Καλιφόρνια, στο πρώτο μεγάλο κύμα περικοπών της εταιρείας μετά την πανδημία.

Η εταιρεία ενημέρωσε 614 εργαζόμενους στα τέλη Μαρτίου ότι χάνουν τη δουλειά τους, με τις απολύσεις να ισχύουν από τις 27 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον Guardian, απολύθηκαν εργαζόμενοι από οκτώ γραφεία στη Σάντα Κλάρα, ενώ σύμφωνα με τις αναφορές της Apple στις αρχές της Πολιτείας, δεν είναι σαφές σε ποια τμήματα συμμετείχαν.

Apple: Η ακύρωση σχεδίων πολλών δισεκατομμυρίων που έφερε απολύσεις

Τον Φεβρουάριο, η Apple ακύρωσε τα σχέδια για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, τα οποία θεωρείται ότι είχαν ύψος πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα στελέχη φέρεται να είπαν στους υπαλλήλους ότι η εταιρεία στρέφει τους πόρους της προς την τεχνητή νοημοσύνη και ότι αναμένονται απολύσεις για μέρος του προσωπικού.

Το πρόγραμμα ηλεκτρικών οχημάτων της Apple είχε αρχικά ως στόχο την κατασκευή ενός πλήρως αυτόνομου αυτοκινήτου, ωστόσο δεν κατάφερε να φτιάξει ούτε ένα πρωτότυπο.

Αντίθετα από άλλες εταιρείες τεχνολογίας που είχαν προχωρήσει σε αθρόες απολύσεις, η Apple δεν ακολούθησε την τάση. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχει δώσει, η Apple έχει περίπου 161.000 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης.