Συνολικά, 25 άτομα είναι τα μέλη του πληρώματος του πλοίου, που κατέλαβε το Ιράν σήμερα κοντά στο Στενό του Ορμούζ, στον Κόλπο, ανακοίνωσε η ιταλο-ελβετική ναυτιλιακή εταιρία Mediterranean Shipping Company (MSC), που έχει την έδρα της στη Γενεύη.

Σε ανακοίνωση της στο Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει: «Με λύπη επιβεβαιώνουμε ότι το MSC Aries, ιδιοκτησίας της Gortal Shipping Inc, η οποία είναι θυγατρική της Zodiac Maritime, και ναυλώθηκε από την MSC, κατελήφθη από τις ιρανικές αρχές (που επιβιβάστηκαν) με ελικόπτερο» και «υπάρχουν 25 μέλη πληρώματος».

Όπως ανακοίνωσε η διεθνής ναυτιλιακή εταιρία Zodiac Maritime, η MSC είναι ο διαχειριστής και ο εμπορικός φορέας εκμετάλλευσης πλοίου που κατελήφθη σήμερα από τις ιρανικές αρχές και είναι υπεύθυνη για όλες τις δραστηριότητες του πλοίου, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών φορτίου και συντήρησης.



Η ναυτιλιακή εταιρεία Zodiac ανήκει εν μέρει στον Ισραηλινό επιχειρηματία Εγιάλ Οφέρ.

Νωρίτερα, οι εταιρίες ναυτιλιακής ασφάλειας Maritime Trade Operations και Ambrey είχαν αναφέρει ότι πλοίο κατελήφθη και κατασχέθηκε από «περιφερειακές αρχές» στο Στενό του Ορμούζ μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ιράν.

Το περιστατικό αυτό λαμβάνει χώρα εν μέσω αυξανόμενων περιφερειακών εντάσεων από την έναρξη της εκστρατείας του Ισραήλ στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου 2024. Υπενθυμίζεται ότι το Ιράν έχει απειλήσει με αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές, που φέρεται να έκανε το Ισραήλ στο προξενείο του στη Δαμασκό την 1η Απριλίου, στις οποίες σκοτώθηκαν επτά αξιωματικοί των Φρουρών της Επανάστασης, ανάμεσά τους δύο ανώτεροι διοικητές.