Σαφή και ισχυρή στήριξη στο Ισραήλ για την επίθεση που δέχθηκε από το Ιράν διατύπωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, σε μήνυμά του στο twitter, όπου δημοσίευσε και φωτογραφία του από την αίθουσα διαχείρισης κρίσεων του Λευκού Οίκου.

Ο Τζο Μπάιντεν διαμήνυσε ότι η στήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ είναι «ακλόνητη». «Μόλις συναντήθηκα με την ομάδα εθνικής ασφαλείας για μια ενημέρωση σχετικά με την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ. Η δέσμευσή μας για την ασφάλεια του Ισραήλ απέναντι στις απειλές από το Ιράν και τους συν αυτώ είναι ακλόνητη» γράφει ο Μπάιντεν στην ανάρτησή του.
Στο μεταξύ η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ συνέστησε σε όλο το προσωπικό της στη χώρα να αναζητήσει ασφαλές καταφύγιο εκεί όπου βρίσκεται και μέχρι νεοτέρας, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν με drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ. «Αντιδρώντας σε συμβάντα και χωρίς προειδοποίηση, η πρεσβεία (...) ενδέχεται να προχωρήσει στην επιβολή περαιτέρω περιορισμών ή να απαγορεύσει σε υπαλλήλους της αμερικανικής κυβέρνησης και μέλη των οικογενειών τους να μετακινούνται σε ορισμένους τομείς του Ισραήλ (συμπεριλαμβανομένης της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ) και της Δυτικής Όχθης», σύμφωνα με την ανακοίνωση της διπλωματικής αποστολής.

Νωρίτερα, αμερικανικά και βρετανικά αεροσκάφη κατέρριψαν τα ιρανικά drones στις επαρχίες Ντεράα και Σουέιντα της νότιας Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, όπως δήλωσαν στο Reuters πηγές ασφαλείας. Αντίστοιχα, Ιορδανικά μαχητικά αεροσκάφη κατέρριψαν δεκάδες ιρανικά drones στο βόρειο και στο κεντρικό τμήμα της Ιορδανίας, τα οποία κατευθύνονταν προς το Ισραήλ, σύμφωνα με αναφορές αξιωματούχων που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.