Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τάχθηκε στο πλευρό του Ισραήλ μετά την πρωτοφανή επίθεση του Ιράν.

Ο ήχος των μη επανδρωμένων αεροσκαφών πρέπει να χρησιμεύσει ως «κάλεσμα αφύπνισης για τον ελεύθερο κόσμο», δήλωσε την Κυριακή ο Ουκρανός πρόεδρος μετά την επίθεση του Ιράν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους μεγάλης εμβέλειας κατά του Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου.

«Εμείς στην Ουκρανία γνωρίζουμε πολύ καλά τη φρίκη παρόμοιων επιθέσεων από τη Ρωσία», η οποία χρησιμοποιεί την ίδια τακτική των μαζικών αεροπορικών επιδρομών», ανέφερε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ζελένσκι: "O ήχος των drones πρέπει να χρησιμεύσει ως κάλεσμα αφύπνισης"

«Ο ήχος των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Shahed, ενός εργαλείου τρόμου, είναι ο ίδιος στον ουρανό πάνω από τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη».

«Αυτός ο ήχος πρέπει να χρησιμεύσει ως κάλεσμα αφύπνισης για τον ελεύθερο κόσμο, αποδεικνύοντας ότι μόνο η ενότητα και η αποφασιστικότητά μας μπορούν να σώσουν ζωές και να αποτρέψουν την εξάπλωση της τρομοκρατίας σε όλο τον κόσμο», ανέφερε.

Ο Ζελένσκι συνέχισε λέγοντας ότι οι ενέργειες του Ιράν «απειλούν ολόκληρη την περιοχή και τον κόσμο, όπως ακριβώς οι ενέργειες της Ρωσίας απειλούν μια μεγαλύτερη σύγκρουση» και ότι «η προφανής συνεργασία μεταξύ των δύο καθεστώτων για τη διάδοση της τρομοκρατίας πρέπει να συναντήσει μια αποφασιστική και ενιαία απάντηση από τον κόσμο».

Zελένσκι: Επιμένει για απτή βοήθεια από τις ΗΠΑ

«Τα λόγια δεν σταματούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και δεν αναχαιτίζουν τους πυραύλους. Μόνο η απτή βοήθεια το κάνει», δήλωσε ο Ζελένσκι.

«Είναι κρίσιμο το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις για την ενίσχυση των συμμάχων της Αμερικής σε αυτή την κρίσιμη στιγμή», πρόσθεσε.