Διακοπές στην Κύπρο αλλά με πολύ κακές αναμνήσεις έχει μια βρετανίδα τουρίστρια, η οποία ισχυρίζεται πως πέρασε 4 μέρες στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς, καθώς γιόρταζε τα 40α γενέθλιά της σε διακοπές στην Κύπρο.

Η Σαμ Γουέστ, από το Σνίφναλ της Αγγλίας, ήταν έτοιμη να λάβει μέρος σε μια συνεδρία διαλογισμού στις 3 Απριλίου όταν δαγκώθηκε στο πόδι από μια οχιά. Έκτοτε, μετακινείται με αναπηρικό καροτσάκι, αφότου πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο την περασμένη Δευτέρα.

Ο ταξιδιωτικός πράκτορας TUI δήλωσε στο BBC ότι επικοινωνεί «απευθείας με την τουρίστρια για να παράσχει την πλήρη υποστήριξή μας».

Η Γουέστ, η οποία βρίσκεται σε διακοπές με τη σύζυγό της Κέιτ, δήλωσε ότι περιμένει νέα από την ασφαλιστική της εταιρεία σχετικά με το πότε θα επιστρέψει στην πατρίδα της.

 «Δεν πρόλαβα καν να αντιδράσω. Έκαιγε το πόδι μου από το τσίμπημα της οχιάς»

Όπως δήλωσε μιλώντας στο BBC, μια οχιά μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε μόλις ετοιμαζόταν να ξεκινήσει το μάθημα διαλογισμού στο ξενοδοχείο Atlantica Aphrodite Hills. «Πριν καν προλάβω να αντιδράσω, με δάγκωσε ακριβώς πάνω από τον αριστερό μου αστράγαλο» είπε. «Άρχισα να τινάζω το φίδι φωνάζοντας ότι μόλις με είχε δαγκώσει. Το πόδι μου έκαιγε, ο πόνος ήταν ακαριαίος».

bretanida-touristria7

Το πόδι της μετά το τσίμπημα της οχιάς

Το προσωπικό της TUI και άλλοι έσπευσαν να βοηθήσουν και μεταφέρθηκε αμέσως στα επείγοντα, όπου ένας γιατρός της είπε ότι χρειαζόταν αντίδοτο στο δηλητήριο.

Μετά από τέσσερις ημέρες στην εντατική και μία ακόμη σε απλή μονάδα, η Γουέστ πήρε εξιτήριο στο ξενοδοχείο με φαρμακευτική αγωγή και δήλωσε ότι πλήρωνε 310 ευρώ τη βραδιά για ένα δωμάτιο με πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως το ξενοδοχείο έχει αποκλείσει μέρος της περιοχής όπου διεξάγονταν τα μαθήματα διαλογισμού μετά το περιστατικό και έχει καλέσει δύο φορές ομάδες καταπολέμησης παρασίτων.