Έπειτα από σειρά περιστατικών ασφάλειας, στελέχη της αεροπορικής εταιρείας Boeing πρόκειται να βρεθούν ενώπιον της Γερουσίας των ΗΠΑ, όπου θα καταθέσει ο μηχανικός Σαμ Σάλεπουρ για τις ανησυχίες που έχει όσον αφορά την κατάσταση των αεροσκαφών 787.

Σε συνέντευξη στο NBC, ο μηχανικός σημείωσε πως «το αεροπλάνο θα μπορούσε απλώς να συντριβεί, εκτός αν αντιμετωπιστούν τα κατασκευαστικά ζητήματα», ενώ αναφέρθηκε και σε κενά μεταξύ εξαρτημάτων που προέκυψαν κατά τη συναρμολόγηση των αεροσκαφών.

"Ανακριβείς οι ισχυρισμοί", απαντά η Boeing

Σε ερώτηση αν θα έβαζε τη δική του οικογένεια σε ένα από τα 787, απάντησε πως «αυτή τη στιγμή δεν θα το έκανα». Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) ερευνά τους ισχυρισμούς του Σάλεπουρ, οι οποίοι αναφέρθηκαν για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα από τους «New York Times».

Η Boeing, ένας από τους δύο μεγαλύτερους παραγωγούς εμπορικών αεροπλάνων στον κόσμο, επέμεινε και πάλι πως τα τζετ της είναι ασφαλή και αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς του μηχανικού. «Οι ισχυρισμοί σχετικά με τη δομική ακεραιότητα του 787 είναι ανακριβείς. Τα ζητήματα που τέθηκαν, έχουν υποβληθεί σε αυστηρή μηχανολογική εξέταση υπό την επίβλεψη της FAA», σημείωσαν πηγές της εταιρείας στο NBC.