Σοκαρισμένη παραμένει η Βραζιλία από την απάτη που επιχείρησε να στήσει η 42χρονη Έρικα ντε Σόουζα, όταν πήγε στην τράπεζα τον νεκρό 68χρονο Ρομπέρτο Μπράγκα, προκειμένου να τον «βάλει» να υπογράψει για δάνειο 3.000 ευρώ.

*Διαβάστε εδώ: Βραζιλία: Πήγε τον νεκρό θείο της στην τράπεζα, για να της υπογράψει δάνειο

Σε νέα βίντεο από κάμερες ασφαλείας έχει καταγραφεί η 42χρονη, η οποία όταν συνελήφθη δήλωσε ανιψιά του 68χρονου, να αποβιβάζει τον νεκρό άνδρα από αυτοκίνητο και να τον πηγαίνει βόλτα σε εμπορικό κέντρο, πριν να καταλήξει στην τράπεζα.


Βραζιλία: Δύο ώρες πριν είχε αφήσει την τελευταία του πνοή ο Ρομπέρτο Μπράγκα

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο, μολονότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς η ώρα του θανάτου του Μπράγκα, σημάδια που βρέθηκαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού του υποδηλώνουν ότι είχε αφήσει την τελευταία του πνοή περίπου δύο ώρες πριν η ντε Σόουζα να τον πάει στην τράπεζα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι έρευνες στρέφονται και στην αναζήτηση του ατόμου που μετέφερε με το αυτοκίνητό του την 42χρονη και τον 68χρονο.

Η ντε Σόουζα υποστήριξε στους αστυνομικούς που την ανέκριναν το πρωί της Τετάρτης 17/04, ότι ο 68χρονος πέθανε, ενώ βρισκόταν στο αναπηρικό αμαξίδιο στην τράπεζα, ισχυρισμός που δεν αποδέχονται οι αρχές.

Σε άλλο βίντεο που αναρτήθηκε στο Χ φαίνεται η ντε Σόουζα μια μέρα πριν την μακάβρια επίσκεψή της στην τράπεζα να πηγαίνει τον 68χρονο στο νοσοκομείο.


Το χρονικό της υπόθεσης

Η ντε Σόουζα είχε πάει την Τρίτη 16/04, σε υποκατάστημα τράπεζας με τον εμφανώς χλωμό άνδρα σε αναπηρικό αμαξίδιο, για να υπογράψουν για δάνειο.

«Θείε με ακούς; Πρέπει να υπογράψεις. Δεν μπορώ να υπογράψω για σένα», ακούγεται να λέει η γυναίκα, η οποία στη συνέχεια υποστήριξε ότι ήταν ανιψιά του άνδρα και το άτομο που τον φρόντιζε.

«Δεν πιστεύω ότι αυτό που κάνετε είναι νόμιμο. Δεν φαίνεται πολύ καλά ο κύριος. Είναι πολύ χλωμός», ακούγεται να λέει υπάλληλος της τράπεζας, με τη γυναίκα να απαντά «έτσι είναι πάντα» και να προσθέτει απευθυνόμενη προς τον - νεκρό - άνδρα στο αμαξίδιο «αν δεν αισθάνεσαι καλά, μπορώ να σε πάω στο νοσοκομείο. Θέλεις να πάμε πάλι στο ξενοδοχείο;».

Επιμένοντας να ζητά από τον άνδρα που είχε αφήσει ήδη την τελευταία του πνοή, να υπογράψει, η γυναίκα ακούγεται να του φωνάζει στη συνέχεια «υπόγραψε εδώ και σταμάτα να με κουράζεις».

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η αίτηση ήταν για δάνειο 17.000 βραζιλιάνικων ρεάλ (3.000 ευρώ).

Τελικά, στο υποκατάστημα της τράπεζας κλήθηκαν διασώστες, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ο 68χρονος Πάουλο Ρομπέρτο Μπράγκα, όπως ήταν το όνομα του άνδρα, είχε καταλήξει λίγες ώρες νωρίτερα.