Μερικές μέρες μετά την προειδοποίηση του διοικητή των «Φρουρών της Επανάστασης» πως η Τεχεράνη μπορεί να αλλάξει την πυρηνική πολιτική της, αν πιεστεί από τις ισραηλινές απειλές, το ιρανικό ΥΠΕΞ έσπευσε να καθησυχάσει την ανθρωπότητα δηλώνοντας ότι «τα πυρηνικά όπλα δεν έχουν θέση στο πυρηνικό δόγμα» της χώρας.

*Διαβάστε εδώ: Πρέσβης του Ισραήλ στα "Παραπολιτικά": Το Ιράν πρέπει να απομονωθεί και να επιβληθούν κυρώσεις


«Το πυρηνικό πρόγραμμά του εξυπηρετεί μόνο ειρηνικούς σκοπούς»

«Το Ιράν έχει πει κατ΄ επανάληψη πως το πυρηνικό πρόγραμμά του εξυπηρετεί μόνο ειρηνικούς σκοπούς. Τα πυρηνικά όπλα δεν έχουν θέση στο πυρηνικό δόγμα μας», δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Νασέρ Καναανί, σε συνέντευξη Τύπου στην Τεχεράνη.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την κλιμάκωση της έντασης του Ιράν με το Ισραήλ, ο διοικητής των Φρουρών, αρμόδιος για την πυρηνική ασφάλεια Άχμαντ Χαγταλάμπ, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως οι ισραηλινές απειλές μπορεί να ωθήσουν την Τεχεράνη να «αναθεωρήσει το πυρηνικό δόγμα της και να παρεκκλίνει από προηγούμενες σκέψεις της».

Σημειώνεται ότι ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, που έχει τον τελευταίο λόγο στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, απαγόρευσε την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων με φάτουα, ή θρησκευτικό διάταγμα, στις αρχές των χρόνων του 2000.