Ναυάγιο σκάφους με τουλάχιστον 16 νεκρούς μετανάστες και άλλους 28 αγνοούμενους σημειώθηκε στα ανοικτά των ακτών του Τζιμπουτί, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΙΟΜ).

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα ''Χ'' αναφέρεται: «Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης από τις τοπικές αρχές και τον IΟΜ είναι σε εξέλιξη», διευκρινίζοντας ότι συνολικά 77 μετανάστες επέβαιναν στο σκάφος, «μεταξύ των οποίων τουλάχιστον ένα παιδί». Ο IΟΜ δεν διευκρίνισε εάν αυτό το παιδί περιλαμβάνεται στους διασωθέντες.

Επικίνδυνη η «ανατολική οδός»

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το δεύτερο ναυάγιο που ανακοινώνεται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσηςστα ανοικτά του Τζιμπουτί μέσα σε λίγες εβδομάδες, μετά από το προηγούμενο στις 8 Απριλίου, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 38 μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών.

Η «ανατολική οδός» που ακολουθούν οι μετανάστες που έρχονται από το Κέρας της Αφρικής, για να φθάσουν στη Σαουδική Αραβία μέσω της εμπόλεμης Υεμένης, θεωρείται από τον IΟΜ «μια από τις πιο επικίνδυνες και πιο περίπλοκες μεταναστευτικές οδούς στην Αφρική και σε ολόκληρο τον κόσμο».