Ενα κορμί -και δεν είναι της Μελάνια για τον Ντόναλντ Τραμπ. Αλλιώς, η «γυναίκα-θαύμα» στο πλευρό του. Μπορεί να τη βρεις καβάλα σε ένα άλογο στην Εϊντα της Μοντάνα ή στο Γουάιτφις της Οκλαχόμα. Nα φοράει, ως συνήθως όταν δεν βρίσκεται εν ώρα εργασίας, τζιν σορτς, καπέλο και καουμπόικες μπότες - το στυλιστικό φετίχ της. Τις περισσότερες φορές, όμως, την εντοπίζεις στο γραφείο του τέως πλανητάρχη. Και στα δικαστήρια. Κοντά του. Οπως τώρα, που εκείνος κατηγορείται ότι απέκρυψε πληρωμές προς την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, αποσκοπώντας να καλύψει σχέση που του χρεώνουν (σημειωτέον, για την τύχη του θα αποφασίσουν 12 Νεοϋορκέζοι, που θα επιλεγούν από εκατοντάδες πολίτες σε μια χρονοβόρα διαδικασία, διάρκειας έως και 15 ημερών).

Μάργκο Μάρτιν: Η λαμπερή επικοινωνιολόγος του Ντόναλντ Τραμπ

Στα της Μάργκο Μάρτιν, λοιπόν, της λαμπερής επικοινωνιολόγου του τέως πλανητάρχη. H «Wonder woman» του, όπως τη χαρακτηρίζει στον πηχυαίο της τίτλο σε συνέντευξη-αφιέρωμά της σε εκείνη η «Daily Mail», όπου εκείνη δεν έχασε (αυτονόητο) την ευκαιρία να ποστάρει, πολλοί λένε πως μοιάζει και με τη σύζυγό του, Μελάνια. Πλην, όμως, δίχως «πλαστικά περιτυλίγματα», προσθέτουμε.

Πέρυσι την πρωτοπαρατηρήσαμε καθώς, πηγαίνοντας σε δικαστήριο στο Μαϊάμι, για απαγγελία κατηγορίας εις βάρος του Τραμπ, κάμεραμεν και ρεπόρτερς του Fox News (κολοσσιαίο, ως γνωστόν, τηλεοπτικό δίκτυο) την πέρασαν για τη Μελάνια. Αν, ωστόσο, εξαιρέσεις το καλλίγραμμο σώμα και το μαλλί, οι ομοιότητες δεν είναι τόσες. Με περισσότερους από 32.000 followers στο Instagram, δεν τη λες ακριβώς influencer, αλλά έχει καμία σημασία; Τη δουλειά της εκείνη την κάνει. Και καλά, αν κρίνουμε από το ότι ο Τραμπ δεν την αλλάζει.

Την προηγούμενη Δευτέρα, πρώτη ημέρα της ποινικής δίκης του τέως προέδρου των ΗΠΑ, η αναπληρώτρια επικεφαλής επικοινωνίας του τον συνόδευσε εκ νέου στο δικαστήριο. Και, αναπόφευκτα, πάλι τα φλας στράφηκαν πάνω της. Η εντυπωσιακή καστανόξανθη, που κατάγεται από την Οκλαχόμα, στο βιογραφικό της έχει το ίδρυμα Save America PAC του Tραμπ - που οργανώνει τις συγκεντρώσεις του στις ΗΠΑ. Κατά τη θητεία του, υπήρξε επιτελική στο γραφείο Τύπου του. Συνέχισε κοντά του και αφότου «αποκαθηλώθηκε» από τον θώκο του πλανητάρχη. Είναι εκείνη που θα δεις στα πάρτι του, γενικότερα στα σουαρέ του, είτε λαμβάνουν χώρα στην πολυτελή του έπαυλη στη Φλόριντα (Μαρ-α-Λάγκο) είτε αλλού. Kαι από τις ελάχιστες που παρέμειναν στην επικοινωνιακή ομάδα του αφότου αποχώρησε από την προεδρία των ΗΠΑ.

Η «γλυκιά ζωή» και η αδερφή της 

H dolce vita, όπως και αν την εννοείτε, που μέρος της είναι και ταξίδια με πριβέ λίαρ τζετ (με και δίχως την επωνυμία του Τραμπ) ανά τον κόσμο, από τις ΗΠΑ μέχρι την Ινδία και τη Σκωτία, περιλαμβάνεται στο «μενού» της. Συναντά συχνά την έγκυο αδελφή της, Μάρκι (δημοσιογράφο σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, συγκεκριμένα στο NewsNation), που είναι η αδυναμία της, ο άνθρωπος-κλειδί της Μάργκο, εκείνη που πιθανότατα ξέρει περισσότερα για τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ επίσης. Λατρεύει το γκολφ, πέρα από την ιππασία, όπως και ο Τραμπ, ενώ ενδέχεται να τη δεις και στο Coachella, ετήσιο multi-culti φεστιβάλ, όπου εντοπίζεις από top models, όπως η Αντριάνα Λίμα, μέχρι κάθε «κοπής» καλλιτέχνες. Η μικροσκοπική κούκλα (είναι 1,65 μ.), με εισόδημα 10 εκατομμυρίων, είναι ανύπαντρη, τρελαίνεται να βρίσκεται στο κομμωτήριο -πρόκειται για το hair salon John Frieda, που στεγάζεται στον Trump Tower-, ενώ, όπως και η Μελάνια, ενθουσιάζεται με τα επώνυμα ρούχα και αξεσουάρ, με τις κλασικές Birkin bags να συγκαταλέγονται, πέρα από τις καουμπόικες μπότες, στα φετίχ της. Στα αξεσουάρ και στην γκαρνταρόμπα της, επενδύει στον safe μινιμαλισμό, στις μονοχρωμίες και τις διχρωμίες, στις καμπαρντίνες, τα κοστούμια και τα ταγέρ. Πάντως, σε πιο classy events δεν φοβάται και τις πιο εκτυφλωτικές τουαλέτες, πιο «φανταχτερές» και με... ντεκολτέ.

*Δημοσιεύθηκε στα «Παραπολιτικά»