Προβλήματα στην οικονομική δραστηριότητα και τις μετακινήσεις προκάλεσε σήμερα στο Βέλγιο νέα γενική απεργία σε επαρχίες της χώρας που οργάνωσαν τα συνδικάτα για να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα λιτότητας που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Αυτή τη φορα, η κινητοποίηση πλήττει τις επαρχίες της Λιέγης και της Ναμίρ, στη νότια περιφέρεια της Βαλονίας, της Ανατολικής Φλάνδρας και της Δυτικής Φλάνδρας στη βόρεια περιφέρεια της Φλάνδρας.

Τις ώρες αιχμής της κυκλοφορίας μόνο το 48% των τρένων πραγματοποίησαν δρομολόγια στις 20 μεγαλύτερες σιδηροδρομικές γραμμές της χώρας, με σημαντικές διαφορές σε συνάρτηση με τις επαρχίες, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρία του δικτύου Infrabel.

"Οι διεθνείς αμαξοστοιχίες Thalys και Eurostar πραγματοποιούν κανονικά τα δρομολόγιά τους για το Παρίσι και το Λονδίνο", σύμφωνα με την Infrabel αλλά καμιά υπερταχεία (Thalys και ICE) δεν κινήθηκε από τις Βρυξέλλες προς τη Λιέγη και τη Γερμανία.

Ως αποτέλεσμα αυτού η κυκλοφοριακή συμφόρηση εντάθηκε στο οδικό δίκτυο, με ουρές πολλών χιλιομέτρων να έχουν σχηματιστεί και τη διάρκεια για κάθε διαδρομή προς τις Βρυξέλλες να παρατείνεται από 30 λεπτά έως μια ώρα.

Στις τέσσερις επαρχίες που πραγματοποιείται σήμερα η απεργία, δεν υπήρχε καμιά πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς, τα σχολεία, σε δεκάδες βιομηχανικές περιοχές, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Διαβάστε ακόμα:

Όταν τα αγάλματα παίρνουν ζωή! (ΦΩΤΟ)

Η φωτογραφία που άλλαξε τη στάση του κόσμου απέναντι στο AIDS