Την επιθετικότητα του Πούτιν καταδίκασε η υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Νασράτ Γκάνι τονίζοντας ότι είναι μια δοκιμασία για όλους. Η Νασράτ Γκάνι μίλησε στο ΕΡΤΝews υπογραμμίζοντας πως την ανάγκη για στήριξη της Ουκρανίας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο πόλεμος της Ουκρανίας να επεκταθεί ακόμη και στην Ευρώπη. Η Νασράτ Γκάνι κάλεσε την Χαμάς να παραδώσει τους ομήρους, τονίζοντας ωστόσο ότι η ανθρωπιστική βοήθεια αποτελεί προτεραιότητα για το Ηνωμένο Βασίλειο.

 «Η επιθετικότητα του Πούτιν στην Ουκρανία λαμβάνει χώρα εδώ και δύο ολόκληρα χρόνια. Δεν είναι μόνο ότι πρόκειται για παραβίαση τις κυριαρχίας της Ουκρανίας αλλά είναι μια δοκιμασία για όλους εμάς που πιστεύουμε στη φιλελεύθερη δημοκρατία, στην εθνική κυριαρχία, την ελευθερία του νόμου. Αφορά και τις εθνικές μας οικονομίες επειδή η Ουκρανία παράγει τόσα πολλά. Είναι σημαντικό να προστατέψουμε την Ουκρανία και να διασφαλίσουμε ότι ο Πούτιν θα ηττηθεί. Δεν μπορούμε να αφήσουμε ένα άτομο που έχει εμμονή με τον ολοκληρωτικό ιμπεριαλισμό, που ξυπνάει οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας και αποφασίζει από ποιο σημείο επιθυμεί να αρχίσουν τα σύνορα της χώρας του. Αποτελεί επίσης ζήτημα ασφαλείας και σταθερότητας στην Ευρώπη. Αφορά και τις εθνικές μας οικονομίες, επειδή Ουκρανία παρέχει τόσα πολλά που καταναλώνουμε στις δικές μας χώρες» τόνισε η υφυπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου μιλώντας στρο ΕΡΤNews.

Αναφορικά με το αν μπορεί να υπάρξει πόλεμος στην Ευρώπη, απάντησε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν ο Πούτιν επικρατήσει, δεν ξέρουμε που θα φτάσει στη συνέχεια».

 «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια ασυμφωνία στην υποστήριξη για την Ουκρανία αλλά πάντα θα υπάρχουν συνεχείς συζητήσεις σχετικά με τις δυνατότητες των χωρών να υποστηρίξουν την Ουκρανία» είπε παράλληλα η κα Γκάνι σχετικά με το πόσο μακριά είναι διατεθιμένη η Βρετανία να φτάσει με τον πόλεμο στο Κίεβο, δεδομένου ότι φαίνεται να υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των συμμαχικών χωρών.

Καλούμενη να κάνει μια εκτίμηση για το πότε θα τελειώσει ο πόλεμος και πώς θα είναι η επόμενη μέρα, η κα Γκάνι ανέφερε: «Μίλησα για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας είναι μέσω του πολέμου. Αυτό είναι ένα μοναδικό πράγμα στο οποίο εμπλεκόμαστε».

Για το συνεχιζόμενο πόλεμο στη Γάζα, η υφυπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου υπογράμμισε: «Επικεντρωνόμαστε στην διασφάλιση μιας ανθρωπιστικής παύσης, ώστε να μπορέσουμε να καταφέρουμε να μεταφέρουμε την ανθρωπιστική βοήθεια. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι βοήθεια θα φτάσει στη Γάζα. Πολλές συζητήσεις που είχα με τους Έλληνες ομολόγους μου αφορούν το πώς θα μεταφέρουμε την βοήθεια, είτε από ξηρά, από θάλασσα. Ο ανθρωπιστικός διάδρομος είναι καίριας σημασίας. Προφανώς είμαστε φίλοι του Ισραήλ που σημαίνει ότι μπορούμε να έχουμε συζητήσεις για να διασφαλίσουμε ότι όλα παραμένουν μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας του ανθρωπιστικού διεθνούς δικαίου. Ωστόσο, εμείς επικεντρωνόμαστε αυτή τη στιγμή στην παροχή βοήθειας. Επικεντρωνόμαστε στην διασφάλιση μίας ανθρωπιστικής παύσης, ώστε να μπορέσουμε να απελευθερώσει τους ομήρους. Αλλά η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση και το Ισραήλ προσπαθεί να αμυνθεί» .

Σχετικά με τη λύση δύο κρατών στη Γάζα, δήλωσε καταλήγοντας: «Πάντοτε στην κυβέρνησή μας πιστεύουμε σε μία λύση δύο κρατών, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0u9pxes8k7t)