Το ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ζητήματα ευρωενωσιακού δικαίου, με έδρα το Λουξεμβούργο, εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία οι πρόσφυγες οι οποίοι αιτούνται ασύλου λόγω ομοφυλοφιλίας δεν θα υπόκεινται σε εξετάσεις για να αποδείξουν τη σεξουαλικότητά τους.
Τρεις άνδρες, μεταξύ αυτών ένας από την Ουγκάντα και άλλος από μουσουλμανική χώρα, είδαν τις αιτήσεις τους για άσυλο να απορρίπτονται από ολλανδικό δικαστήριο, καθώς δεν μπόρεσαν να αποδείξουν τη σεξουαλικότητά τους.

Τα κράτη της Ε.Ε. έχουν επικριθεί πολλάκις για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα αιτήματα ομοφυλοφίλων για άσυλο.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τα καλεί να σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η απόφαση αφορά και τα 28 κράτη - μέλη της Ε.Ε..
Στις περισσότερες χώρες της Αφρικής η ομοφυλοφιλία αντιμετωπίζεται ως έγκλημα και ο αριθμός των αιτουμένων ασύλου από την υποσαχάρια Μαύρη Ήπειρο έχει αυξηθεί ραγδαία.

Οι αρχές της Δημοκρατίας της Τσεχίας είχαν δεχθεί τις επικρίσεις του ΟΗΕ, της Ε.Ε. και ακτιβιστών για τον σεξουαλικό έλεγχο που ασκούσαν (έλεγχος στύσης, μέτρηση πέους κλπ.) ώστε να διαπιστώσουν εάν συγκεκριμένοι αιτούμενοι ήταν πράγματι ομοφυλόφιλοι.

Διαβάστε ακόμα:

Χειροπέδες σε 28 πολιτικούς και επιχειρηματίες στη Ρώμη!

Εγκαταλελειμμένα μέρη στον κόσμο με απαράμιλλη ομορφιά

Δείτε ποια είναι η λέξη της χρονιάς