Ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για αρκούδες, με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, είναι έτοιμες να δοκιμάσουν οι Αρχές στην Ιαπωνία, καθώς οι επιθέσεις τους σε ανθρώπους έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ την περσινή χρονιά.

Από τον Απρίλιο του 2023 μέχρι τον φετινό Μάρτιο, 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 219 τραυματίστηκαν από επιθέσεις αρκούδων στις 19 περιφέρειες της Ιαπωνίας.

*Διαβάστε εδώ: Αυστρία: Το Κόμμα της Μπύρας θα είναι υποψήφιο στις βουλευτικές εκλογές

Κρατικές, δημοτικές και ιδιωτικές κάμερες ασφαλείας θα εντοπίζουν σε ποιες περιοχές της περιφέρειας Τογιάμα, της κεντρικής Ιαπωνίας, κινούνται αρκούδες και αν βρίσκονται κοντά σε ανθρώπους και θα ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες τοπικές Αρχές, την αστυνομία και τους κυνηγούς.

ヒグマが車に体当たり フロントガラスがひび割れ 北海道根室市の林道|TBS NEWS DIG


Γιατί αυξάνονται οι επιθέσεις των αρκούδων σε ανθρώπους

Ένα άλλο σύστημα επιτήρησης τεχνητής νοημοσύνης δοκιμάζεται στην πόλη Χαναμάκι, της βορειοδυτικής περιφέρειας Ιβάτε, με 30 κάμερες εγκατεστημένες κατά μήκος ποταμών, όπου συχνάζουν αρκούδες, και στέλνονται προειδοποιήσεις σε ειδικό σταθμό και τους ντόπιους.

Η ερήμωση της υπαίθρου και η μείωση των δασικών εκτάσεων αναφέρονται ως παράγοντες που ωθούν τις αρκούδες να πλησιάζουν κατοικημένες περιοχές σε αναζήτηση τροφής.

Ειδικοί εκτιμούν ότι ένας πρόσθετος λόγος είναι η σταθερή μείωση σε πόλεις και χωριά της επαρχίας του αριθμού των παιδιών, των οποίων η θορυβώδης συμπεριφορά κρατά μακριά τις αρκούδες.

「爪で刺された」襲撃の瞬間 キノコ採り中にクマと遭遇…“人身被害”過去最悪ペース【羽鳥慎一 モーニングショー】(2023年10月13日)