Γιατί τα κορίτσια τρώνε περισσότερα γλυκά από ότι τα αγόρια;
Τι υποστηρίζουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου McGill
Ένα γονίδιο που συνδέεται με την παχυσαρκία και ευθύνεται για τη μεγάλη.... αδυναμία που δείχνουν οι γυναίκες στα γλυκίσματα, καθώς έχει την ιδιότητα να τους προσδίδει πιο νόστιμη γεύση, είναι το νέο εύρημα της επιστημονικής κοινότητας.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου McGill του Μόντρεαλ, με επικεφαλής τον δρ. Michael Meaney υποστηρίζουν ότι η ανακάλυψη του γονιδίου σημαίνει ότι δεν είναι δικό μας "ελάττωμα" οι φτωχές διατροφικές επιλογές, αλλά γονιδιακό, ενώ επίσης μπορεί να δοθεί μια σαφέστερη εξήγηση για την τάση προς την παχυσαρκία.
Διαβάστε περισσότερα στο healthpro.gr