Νέο μέτωπο «ξυπνά» στον πόλεμο της Ουκρανίας. Συγκεκριμένα, οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν σήμερα να διασπάσουν τα ουκρανικά σύνορα στη βορειοανατολική περιοχή του Χαρκόβου με θωρακισμένα οχήματα και βομβάρδισαν με σφοδρότητα την περιοχή, δήλωσε το Κίεβο.

Σημειώνεται πως, μέχρι στιγμής, αυτή είναι η ισχυρότερη ένδειξη ότι η Μόσχα επιδιώκει να «ξυπνήσει» ένα νέο μέτωπο στον πόλεμο.

Η Ουκρανία απώθησε την επίθεση των θωρακισμένων οχημάτων, αλλά οι μάχες στις συνοριακές περιοχές του Χαρκόβου μαίνονταν και το Κίεβο απέστειλε εκεί περισσότερες δυνάμεις ως ενισχύσεις, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Διαβάστε ακόμα: Ρωσία: Προειδοποίηση του Κρεμλίνου για "τεράστιο" κίνδυνο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία

«Περίπου στις 5 πμ, υπήρξε απόπειρα από τον εχθρό να διασπαστεί η αμυντική μας γραμμή υπό την κάλυψη θωρακισμένων οχημάτων», δήλωσε το υπουργείο. «Μέχρι τώρα, οι επιθέσεις αυτές απωθήθηκαν - συνεχίζονται μάχες με διάφορα επίπεδα έντασης» συνέχισε.

Παρόλο που η επίθεση της Ρωσίας επικεντρώνεται στην περιοχή του Ντονέτσκ, το Κίεβο έχει καταγράψει πρόσφατη αύξηση των στρατευμάτων κοντά στην περιοχή του Χαρκόβου, μια ανασύνταξη που μπορεί να υποδηλώνει ότι επίκειται επίθεση ή έχει στόχο να στρέψει αλλού και να στριμώξει τις ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις.