Τη στιγμή που εκδηλώθηκε φωτιά λόγω βραχυκυκλώματος κάτω από το πιλοτήριο ενός αεροσκάφους της Delta Airlines κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στο διεθνές αεροδρόμιο του Σιάτλ.

Το περιστατικό συνέβη τη νύχτα της 6ης Μαΐου, λίγο μετά την προσγείωση της πτήσης 604 από το Κανκούν του Μεξικού, όταν το Airbus συνδέθηκε με το ηλεκτρικό δίκτυο του αεροδρομίου Seattle-Tacoma και προκλήθηκε το βραχυκύκλωμα.

Στο εν λόγω βίντεο φαίνονται οι
 επιβάτες να εκκενώνουν πανικόβλητοι το Airbus, καθώς επίσης και φλόγες και μαύροι καπνοί κάτω από το ρύγχος του αεροσκάφους.

New video shows moments when nose of Delta plane briefly catches fire at SEA Airport

«Μας έλεγαν "πηδήξτε έξω"»

Μετά την πρόκληση του βραχυκυκλώματος και τη φωτιά, που εκδηλώθηκε, οι πιλότοι οσμίστηκαν τους καπνούς και είπαν στο πλήρωμα να ανοίξει τις «τσουλήθρες» εξόδου, ώστε να επισπεύσουν την εκκένωση του αεροσκάφους.

Ένας από τους επιβάτες του αεροσκάφους, ο Άσγουιν Μένον ανέφερε: «Οι επιβάτες αντέδρασαν πανικόβλητοι, άρχισαν να σπρώχνονται στον διάδρομο για να φθάσουν στην έξοδο. Μας έλεγαν "πηδήξτε έξω, πηδήξτε στις τσουλήθρες" και μέσα σε δύο λεπτά όλοι είχαν βγει έξω».

Από τους συνολικά 189 επιβάτες τα 2/3 βγήκαν από τις τσουλήθρες εξόδου και οι υπόλοιποι από τις κανονικές.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Delta Airlines: «Για προληπτικούς λόγους αναπτύχθηκαν οι τσουλήθρες εξόδου και οι επιβάτες που ήταν ακόμη στο αεροσκάφος αποβιβάστηκαν από το πίσω τμήμα του. Το αεροσκάφος βγήκε από το πρόγραμμα πτήσεων για επιθεώρηση και συντήρηση». Το αεροσκάφος είχε κατασκευαστεί το 2022, σύμφωνα με τη FAA.

Ευτυχώς, η φωτιά τελικά έσβησε από μόνη της και κανένας δεν τραυματίστηκε.