Σάλος έχει ξεσπάσει μεταξύ των χρηστών των social media, μετά τα αποκαλυπτήρια του πρώτου επίσημου πορτρέτου του βασιλιά Καρόλου, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

*Διαβάστε εδώ: Βασιλιάς Κάρολος: Το κόκκινο πορτρέτο που προκάλεσε σάλο - ''Μοιάζει σαν να είναι στην Κόλαση''

Ο πίνακας από τον διάσημο καλλιτέχνη Jonathan Yeo, απεικονίζει την Αυτού Μεγαλειότητα να φορά τη στολή της Ουαλικής Φρουράς, της οποίας έγινε Συνταγματάρχης το 1975.

Όσο για το κόκκινο χρώμα που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του καμβά, είναι μέρος του χαρακτηριστικού στυλ του καλλιτέχνη.

Σημειώνεται ότι ο Yeo είχε τέσσερις συναντήσεις με τον Βασιλιά Κάρολο για τη δημιουργία του πίνακα, ξεκινώντας από τον Ιούνιο του 2021, όταν ακόμη ήταν πρίγκιπας της Ουαλίας.

«Αποτύπωσα τις εμπειρίες της ζωής που είναι χαραγμένες στο πρόσωπό του», δήλωσε ο καλλιτέχνης.

«Όταν ξεκίνησα αυτό το έργο, η Αυτού Μεγαλειότητα ο Βασιλιάς ήταν ακόμη η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, και όπως η πεταλούδα που ζωγράφισα να αιωρείται πάνω από τον ώμο του, έτσι και αυτό το πορτρέτο εξελίχθηκε καθώς ο ρόλος του θέματος στη δημόσια ζωή μας μεταμορφώθηκε. Κάνω ό,τι μπορώ για να αποτυπώσω τις εμπειρίες της ζωής που είναι χαραγμένες στο πρόσωπο του κάθε εικονιζόμενου. Σε αυτή την περίπτωση, στόχος μου ήταν επίσης να κάνω αναφορά στις παραδόσεις της βασιλικής προσωπογραφίας, αλλά με τρόπο που να αντικατοπτρίζει μια μοναρχία του 21ου αιώνα και, πάνω απ' όλα, να επικοινωνήσω τη βαθιά ανθρωπιά του υποκειμένου. Είμαι αφάνταστα ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε να απαθανατίσω έναν τόσο εξαιρετικό και μοναδικό άνθρωπο, ιδίως την ιστορική στιγμή που έγινε βασιλιάς», επισήμανε ακόμα.


Επικά τα σχόλια των χρηστών για το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου

Το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου δεν βρήκε τόσο θετική ανταπόκριση από το κοινό, με τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να κάνουν λόγο για το πιο άσχημο πορτρέτο που έχουν δει ποτέ, ενώ άλλοι ανέφεραν πως μοιάζει σαν να βγήκε από την κόλαση.

Υπήρξαν επίσης κάποιοι που το συνέκριναν με τον κακό από την ταινία Ghostbusters 2, τον Βίγκο τον Καρπάθιο, έναν μεσαιωνικό τύραννο του 17ου αιώνα, το φάντασμα του οποίου εγκαταστάθηκε στο ίδιο του το πορτρέτο.




Μάλιστα, κάποιοι δεν μπόρεσαν να αφήσουν ασχολίαστη την αντίδραση του βασιλιά Καρόλου, μόλις αντικρίζει το πορτρέτο του.