Ανησυχία προκαλούν αποτελέσματα έρευνας του WWF for Nature η οποία ξεκίνησε το 2019 και αφορά την ποσότητα μικροπλαστικών που προλαμβάνει ο κάθε άνθρωπος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που ξεκίνησε στην Αυστραλία, ο καθένας μας τρώει περίπου 5 γραμμάρια μικροπλαστικού κάθε εβδομάδα, κάτι που ισοδυναμεί περίπου με το μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας.

Νεότερες έρευνες ήρθαν να ανατρέψουν αυτά τα στοιχεία, ωστόσο ακόμη και αν είναι μικρότερη η ποσότητα δεν παύει να είναι ανησυχητικό το ότι τρώμε μικροπλαστικά κάτι που σίγουρα δεν είναι καλό για την υγεία μας.

H λίστα με τα φαγητά με την πιο μεγάλη συγκέντρωση βλαβερών ουσιών

• οι παναρισμένες γαρίδες
• τα φυτικά nuggets
• τα nuggets κοτόπουλου
• τα στικς ψαριού
• οι επεξεργασμένες γαρίδες του Λευκού Κόλπου
• οι ροζ γαρίδες φρέσκιας αλίευσης Key West
• τα μήλα και τα καρότα
• το ρύζι
• το χοντρό ροζ αλάτι Ιμαλαΐων που εξορύσσεται από το έδαφος
• τα φακελάκια τσαγιού, πολλά από τα οποία είναι κατασκευασμένα από πλαστικό
• το εμφιαλωμένο νερό

Στον αντίποδα, λιγότερο βλαβερές πρωτεΐνες ήταν τα στήθη κοτόπουλου, ακολουθούμενες από τα χοιρινά φιλέτα και το τόφου.