Ένα φρικιαστικό έγκλημα διαπράχθηκε στις ΗΠΑ καθώς ο βοηθός ενός CEO τεχνολογίας ισχυρίζεται ότι αποκεφάλισε το αφεντικό του σε ένα έγκλημα πάθους, για να μην μάθει η ερωμένη του ότι είχε κλέψει 400.000 δολάρια από την εταιρεία και τον παρατήσει.

Δύο μέρες μετά το έγκλημα, ωστόσο εθεάθη να γιορτάζει τα γενέθλια της νέας του κοπέλας.

Ο Tάιρεζ Χάσπιλ, 25 ετών, ήθελε απεγνωσμένα να καλύψει τα ίχνη του αφού έκλεψε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από τον εργοδότη του και δεν ήθελε με τίποτα να το μάθει η Γαλλίδα φίλη του, Mαρίν Σαβέζ και τον αφήσει, όπως ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του κατά την υπεράσπισή του.

Αυτό παρακίνησε τον Χάσπιλ να εισβάλλει στο διαμέρισμα των 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων του 33χρονου Φαχίμ Σάλεχ στο Lower East Side και στη συνέχεια να τον μαχαιρώσει μέχρι θανάτου, είπε ο δικηγόρος υπεράσπισης Σαμ Ρόμπερτς στους ενόρκους στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν.

Η εκδοχή του δολοφόνου

Ο Ρόμπερτς, προσπαθεί να πείσει το δικαστήριο οτι ο Χάσπιλ υπέφερε από «ακραία συναισθηματική διαταραχή», που τον οδήγησε να σκοτώσει και οτι βίωνε διαρκή ανησυχία οτι θα τον εγκατέλειπε η αγαπημένη του αν μάθαινε για τα 400.000 δολάρια που είχε κλέψει. Έτσι αποφάσισε ότι οι δύο επιλογές του ήταν «αυτοκτονία ή ανθρωποκτονία» και επέλεξε το δεύτερο, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Ο επιχειρηματίας Σαλέχ, διευθύνων σύμβουλος της startup μοτοσικλετών Gokada με έδρα τη Νιγηρία, κατηγόρησε τον βοηθό του για την έλλειψη χρημάτων τον Ιανουάριο του 2020, αφού έμαθε ότι 90.000 δολάρια εξαφανίστηκαν από έναν εταιρικό λογαριασμό.

Τα χρήματα εντοπίστηκαν στον Χάσπιλ, αλλά ο εργοδότης του αρνήθηκε να απαγγείλει κατηγορίες εναντίον του νεαρού καθώς τον θεωρεί προστατευόμενό του και του επέτρεψε να επιστρέψει το ποσό μέσω ενός σχεδίου πληρωμής.

Σχεδίαζε όχι μόνο να διαπράξει την ανθρωποκτονία, αλλά να ξεφύγει και από αυτήν


Ωστόσο, ο Χάσπιλ συνέχισε να κλέβει από την εταιρεία μέσω ενός λογαριασμού Paypal, αλλά ανακαλύφθηκε και πάλι.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, σχεδίαζε όχι μόνο να διαπράξει την ανθρωποκτονία, αλλά να ξεφύγει και από αυτήν… Για να το καλύψει και να διαγράψει το χρέος του και να αποτρέψει τον Φαχίμ Σάλεχ από το να καταθέσει ποινική δίωξη», δήλωσε η Βοηθός Εισαγγελέα του Μανχάταν, Λίντα Φορντ στο δικαστήριο.

Η ανατριχιαστική περιγραφή δολοφονίας

Πηγές είπαν στο The Post εκείνη την εποχή οτι ο Χάσπιλ φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει τις πιστωτικές κάρτες του Σαλέχ για να πληρώσει μετακινήσεις και να αγοράσει προμήθειες για να καθαρίσει τα ίχνη της δολοφονίας. Οι εισαγγελείς είπαν ότι ο Χάσπιλ, φορώντας μάσκα, χτύπησε τον Σάλεχ με ένα tazer, τον μαχαίρωσε και μετά διαμέλισε το σώμα μια μέρα αργότερα, κόβοντας το κεφάλι του θύματος.

Μετά τη δολοφονία, έκανε ηλεκτρική σκούπα, αλλά ο καθαρισμός του δεν ήταν αρκετά ενδελεχής και άφησε πίσω μια ετικέτα αναγνώρισης που περιείχε έναν μοναδικό αριθμό που ταιριάζει με το Taser που είχε αγοράσει στο Μπρούκλιν ένα μήνα πριν από τη δολοφονία.

Το σώμα του επιχειρηματία ανακαλύφθηκε από τον ξάδερφό του, ο οποίος βρήκε τον κορμό του εκτεθειμένο στο σαλόνι δίπλα σε τσάντες οικοδομής όταν μπήκε να δει τι συμβαίνει, αφού δεν είχε νέα του για λίγες μέρες.


ipa-dolofonos-epixeirimatia


Παρά την υποτιθέμενη αφοσίωσή του στη Γαλλίδα σύντροφό του, ο Χάσπιλ εθεάθη δύο ημέρες μετά τη δολοφονία με μια μυστηριώδη γυναίκα να κάνει μια βόλτα στο Noho και να αγοράζει μπαλόνια γενεθλίων, ανέφεραν πηγές. Οι εισαγγελείς είπαν ότι σχεδίαζε ένα πάρτι γενεθλίων για τη νέα του κοπέλα σε ένα Airbnb που μοιάζει με σοφίτα στην οδό Crosby, όπου της έκανε έκπληξη με τούρτες και είδη πολυτελείας

Αυτά περιελάμβαναν μια ακριβή δερμάτινη τσάντα APC, μια μπεζ τσάντα για ψώνια Christian Louboutin και ένα κουτί με παπούτσια τα οποία εντόπισε η αστυνομία, τα οποιία είχαν αγοραστεί ολα με χρήματα του νεκρού αφεντικού του.

Ο Χάσπιλ έχει δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού, οι οποίες επισύρουν υποχρεωτική ποινή από 20 χρόνια ισόβια, εάν καταδικαστεί. Οι δικηγόροι του ελπίζουν ότι το δικαστήριο θα τον καταδικάσει για ανθρωποκτονία από αμέλεια λόγω της «συναισθηματικά διαταραγμένης» υπεράσπισής του, η οποία επιφέρει ελαφρύτερη ποινή φυλάκισης από πέντε έως 25 χρόνια.

Ο Ρόμπερτς είπε ότι η ζωή του Χάσπιλ έχει «σημαδευτεί από τραύμα», ξεκινώντας από μια δύσκολη παιδική ηλικία όπου έπεσε θύμα κακοποίησης ετών από τη σχιζοφρενή μητέρα του. Είπε ότι τον κρατούσε κλειδωμένο μέσα σε ένα υπνοδωμάτιο και τον χτύπησε. Οι ενέργειες του Χάσπιλ «μπορεί να μην είναι λογικές για εμάς», ισχυρίστηκε ο Ρόμπερτς, «αλλά από τη σκοπιά του, εκείνη την εποχή, του φαινόταν κάπως λογικό».