Με ανακούφιση και πανηγυρισμούς έγινε δεκτή η είδηση της διάσωσης των τεσσάρων ομήρων που κρατούνταν στη Γάζα από τους Ισραηλινούς εντός και εκτός του Ισραήλ.

Στην Αθήνα, πλάνα από βίντεο δείχνουν δεκάδες Ισραηλινούς στην Πλατεία Μοναστηρακίου να πανηγυρίζουν την είδηση της απελευθέρωσης των ομήρων. ​​


Η Ισραηλινή Πρεσβεία στην Ελλάδα έκανε γνωστό ότι οι συγγενείς δύο εκ των τεσσάρων ομήρων που διασώθηκαν, της Noa Argamani και του Almog Meir Jan είχαν βρεθεί στην Αθήνα κάνοντας έκκληση για την απελευθέρωση τους.

Τέσσερις ακόμα όμηροι διασώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό
Στη διάρκεια επιχείρησης στην κεντρική Γάζα, ο ισραηλινός στρατός εντόπισε και διέσωσε τέσσερις ομήρους, σύμφωνα με ανακοίνωση των IDF.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Σήμερα το πρωί, σε μια συντονισμένη επιχείρηση (IDF, ISA και αστυνομία του Ισραήλ) στην περιοχή Νουσεϊράτ διασώθηκαν τέσσερις Ισραηλινοί όμηροι. Πρόκειται για τους Noa Argamani (25), Almog Meir Jan (21), Andrey Kozlov (27) και Shlomi Ziv (40), οι οποίοι είχαν απαχθεί από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς από το μουσικό φεστιβάλ «Nova» στις 7 Οκτωβρίου.

Οι όμηροι διασώθηκαν από δύο ξεχωριστές τοποθεσίες στην καρδιά του Νουσεϊράτ. Η υγεία τους είναι σε καλή κατάσταση και έχουν μεταφερθεί στο Ιατρικό Κέντρο «Sheba» για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις. Οι δυνάμεις ασφαλείας θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρουν τους ομήρους στα σπίτια τους».


Τη στιγμή επανένωσης της 25χρονης Noa Argamani με τον πατέρα της έπειτα από 8 μήνες ομηρείας, ανήρτησε στον επίσημο λογαριασμό στο «X», το ισραηλινό κράτος.

israel_omiroi_8_6_2024