Συναγερμός σήμανε στο Πακιστάν καθώς καθώς εμφανίστηκε ο αιμορραγικός πυρετός Κριμαίας-Κονγκό και πλέον οι ντόπιοι στα βόρεια της χώρας φοράνε υποχρεωτικά μάσκα.

Ο αιμορραγικός πυρετός Κριμαίας-Κονγκό (CCHF) κάνει τα μάτια των ασθενών να αιμορραγούν και προηγουμένως είχε εντοπιστεί σε κρότωνες στα Pyrénées Orientales στα βορειοανατολικά σύνορα της Γαλλίας με την Ισπανία πέρυσι.

Μέχρι τώρα δυο άτομα έχουν χάσει τις ζωές τους.

Τα δύο θύματα, ένας κρεοπώλης ονόματι Imran από το Hazro, Attock, και μια γυναίκα με το όνομα Mrs Khiran από το Jund, Attock, πέθαναν από τον ιό στο Γενικό Νοσοκομείο Benazir Bhutto στην περιοχή Rawalpindi στις 3 και 18 Μαΐου αντίστοιχα.

Πακιστάν: Πολλές περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης


Το επαρχιακό Τμήμα Ανάπτυξης Κτηνοτροφίας και Γαλακτοκομικών Προϊόντων του Παντζάμπ επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Άτοκ και σε άλλες περιοχές και ξεκίνησε τους ψεκασμούς και τον καθαρισμό από πόρτα σε πόρτα.

Όλα τα θυσιαστικά ζώα που μεταφέρονται στις αγορές βοοειδών στην περιοχή Rawalpindi και στις κοντινές περιοχές για το Eid-ul-Azha θα πρέπει να περάσουν από εξέταση σε κάθε εσωτερικό σημείο ελέγχου και δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε οποιοδήποτε ζώο που έχει βρεθεί μολυσμένο με τον θανατηφόρο ιό.