Όλοι κάποια στιγμή έχουμε αναρωτηθεί που μπορεί τα πηγαίνουν τα χρήματα που κατά καιρούς δίνουμε σε συυνανθρώπους μας που φαίνονται να έχουν ανάγκη. 

Την απορία έρχεται να μας λύσει ο Josh Paler Lin, ένας κινηματογραφιστής, ο οποίος έκανε το ακόλουθο «πείραμα»:έδωσε σε έναν ζητιάνο με το όνομα Τόμας 100 δολάρια και στη συνέχεια τον ακολούθησε με την κάμερά του από μακριά προκειμένου να διαπιστώσει πως θα τα ξοδέψει. Ο ζητιάνος κατευθύνθηκε αμέσως σε μια κοντινή κάβα, δίνοντας έτσι την εύλογη εντύπωση ότι πρόκειται να αγοράσει αλκοόλ.

thomas_.jpg

Ο Paler Lin περίμενε ώσπου ο ζητιάνος να βγει από την κάβα, θέλοντας έτσι να επιβεβαιώσει την άποψη που έχουν πολλοί άνθρωποι πάνω στο θέμα. Ωστόσο διαψεύστηκε πανηγυρικά, όταν ο εν λόγω άστεγος βγήκε από το κατάστημα με μια σακούλα γεμάτη τρόφιμα.

thomas2_0.jpg

Μάλιστα, ο ίδιος κατευθύνθηκε αμέσως μετά στο κοντινότερο πάρκο όπου βρίσκονταν και άλλοι φίλοι του άστεγοι, άνοιξε τη σακούλα με τα τρόφιμα και άρχισε να τα μοιράζεται μαζί τους.

thomas1_1.jpg

Ο Josh Paler Lin ισχυρίζεται ότι μετά από αυτό έδωσε άλλα 100 ευρώ στον Τόμας, τον πήγε για φαγητό και του έκλεισε και δωμάτιο για να περάσει μια βραδιά της προκοπής σε ξενοδοχείο του Λος ’ντζελες.

thomas4_0.jpg