Τις επιχειρήσεις έρευνας για το αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας AirAsia της Μαλαισίας που χάθηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε πάνω από την Θάλασσα της Ιάβας με 162 επιβαίνοντες, ξεκίνησαν εκ νέου από τα ξημερώματα οι αρχές της Ινδονησίας.

«Συνεχίσαμε στις 06:00 τοπική ώρα (01:00 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας) την αναζήτηση για το αεροσκάφος της AirAsia που εξαφανίστηκε», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Τατάνγκ Ζαινουντίν, αναπληρωτής επικεφαλής των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας.

«Οδεύουμε προς τα ανατολικά του νησιού Μπελιτούνγκ», πρόσθεσε. Το Μπελιτούνγκ είναι ένα νησί στη θάλασσα της Ιάβας στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Σουμάτρας που ανήκει στην Ινδονησία.

Με δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων της Ινδονησίας, ο επικεφαλής της έρευνας και διάσωσης εξέφρασε την εκτίμηση πως το αεροσκάφος συνετρίβη στη θάλασσα.

«Με βάση την εκτίμηση της ομάδας που συντονίζει την έρευνα (το αεροσκάφος) βρίσκεται στο νερό», είπε, ενώ απέφυγε να προσδιορίσει την πιθανή τοποθεσία συντριβής του αεροπλάνου.