Με ένα φέρετρο γεμάτο σκίτσα αποχαιρέτησαν φίλοι και γνωστοί τον σκιτσογράφο του Charlie Hebdo, Μπερνάρ Βερλάκ, γνωστό ως Τινιού, που σκοτώθηκε κατά την επίθεση των τρομοκρατών στα γραφεία της εφημερίδας.

Πριν τη μεταφορά της σορού του στο νεκροταφείο του Παρισιού διοργανώθηκε τελετή μνήμης όπου οι φίλοι του σχεδίασαν πάνω στο φέρετρό του διάφορα σκίτσα.

Η συνάδελφος του νεκρού, η Κορίν Ρέι, τον χαρακτήρισε «βασιλιά των αστείων». Και το αποχαιρέτισε με τη φράση: «Δεν φοβόσουν ποτέ, Τιτί μου και να είσαι σίγουρος ότι δεν θα φοβηθούμε ούτε εμείς».

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας Κριστίν Τομπιρά είπε ότι οι νεκροί σκιτσογράφοι ήταν «οι φύλακες άγγελοι, αυτοί που πρόσεχαν για να εξασφαλίσουν ότι η δημοκρατία λειτουργεί». Και πρόσθεσε: «Μπορούμε να σκιτσάρουμε τα πάντα, ενός προφήτη περιλαμβανομένου, επειδή στη Γαλλία, τη χώρα του Βολταίρου και της ασέβειας, έχουμε το δικαίωμα να κοροϊδεύουμε όλες τις θρησκείες».

Την Πέμπτη επίσης, πραγματοποιήθηκε και τελετή στη μνήμη του Ζορζ Βολίνσκι, ο οποίος πρόκειται να αποτεφρωθεί. Η κόρη του Ελσα, είπε ότι τα ιδανικά του θα εξακολουθούν να ζουν. «Αλλά όπως έχω πει και πριν, σκότωσαν έναν άνθρωπο και όχι τα ιδανικά του. Επομένως, είμαστε εδώ. Είμαστε ενωμένοι και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις αρχές του Charlie Hebdo».