Ανεπίσημη συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα έχει η Γερμανίδα Καγκελάριος ’γγελα Μέρκελ στις 7.30μμ (ώρα Ελλάδος) στο Στρασβούργο. Η συνάντηση, η οποία επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί στις 11 Ιανουαρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, θα πραγματοποιηθεί σε εστιατόριο της αλσατικής πόλης, με πρωτοβουλία του κ. Σουλτς, ο οποίος θα είναι και ο οικοδεσπότης, καθώς στο Στρασβούργο βρίσκεται η έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν, σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση του κ. Ολάντ, θα είναι οι σχέσεις των δύο χωρών και το μέλλον της Ευρώπης. Δημοσιεύματα ωστόσο στον Τύπο και των δύο χωρών αναφέρουν ότι στην ατζέντα θα βρεθούν τόσο η κατάσταση στην Ουκρανία, όσο και οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, με τον κ. Σουλτς να μεταφέρει τις εντυπώσεις του από τις πρώτες επαφές, που είχε χθες στην Αθήνα με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Σε άτυπο δείπνο, το οποίο θα παραθέσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, θα παρακαθίσουν στις 7:30 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας ’γγελα Μέρκελ.

Το δείπνο θα λάβει χώρα στο εστιατόριο «Zuem Ysehuet», πλησίον του κτιρίου του Ευρωκοινοβουλίου.

Από το περιβάλλον του Μ. Σουλτς διαρρέεται ανεπισήμως ότι, το εν λόγω δείπνο θα είναι «μία συζήτηση ανάμεσα σε φίλους», χωρίς ατζέντα και δίχως δηλώσεις στον Τύπο, ούτε στο Στρασβούργο αλλά ούτε και σε Βερολίνο - Παρίσι. Πάντως, σύμφωνα με άλλες πηγές, στο τραπέζι της συνάντησης, θα τεθεί η κατάσταση στην Ουκρανία και το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα.

Επισήμως ανακοινώθηκε ότι, άμα τη αφίξει του Φρανσουά Ολάντ στο αεροδρόμιο του Στρασβούργου, έχει προγραμματισθεί συνάντηση του Γάλλου Προέδρου με τον δήμαρχο της πόλης Ρολάντ Ρις και τον διοικητικό προϊστάμενο Στρασβούργου-Λορένης Φιλίπ Ρίσερ.