Σε σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησε ο πρώην επικεφαλής της ασφάλειας του Ούγκο Τσάβες Leamsy Salazar για την ανακοίνωση θανάτου του πρώην προέδρου της Βενεζουέλας.
Ο Ούγκο Τσάβες, όπως υποστήριξε, είχε πεθάνει δύο μήνες προτού ανακοινωθεί επίσημα ο θάνατός του προκειμένου να στηριχθεί η νομιμότητα της κυβέρνησης Μαδούρο.

Ανέφερε σε Αμερικανούς αξιωματούχους πως η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έκρυψε τον θάνατο του άλλοτε ηγέτη και τον ανακοίνωσε επίσημα στις 5 Μαρτίου 2013.

Ο Guillermo, πρώην πρεσβευτής στον Οργανισμό των Αμερικανικών Κρατών, που ετοιμάζει κατηγορητήριο κατά του Diosdao Cabello, ανακοίνωσε το περιστατικό στο twitter.

"Ο Leamsy Salazar επιβεβαιώνει ότι ο Ούγκο Τσάβες πέθανε στις 7:32 μμ στις 30 Δεκεμβρίου του 2012. Πόσα ψέματα είπαν για να κρύψουν τον θάνατό του", σημείωσε.

Οι φήμες για τον θάνατό του οργίαζαν τις εβδομάδες και τους μήνες που μεσολάβησαν μέχρι την ανακοίνωση του θανάτου του.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κάνει λόγο για ιμπεριαλιστική συνωμοσία και για μια νέα δράση της αντιδραστικής δεξιάς με σκοπό την ανατροπή του σοσιαλισμού στη χώρα.

Σε περίπτωση που ωστόσο αποδειχθούν αληθινά τα λεγόμενα του Leamsy Salazar, θα ενισχυθούν οι ισχυρισμοί της αντιπολίτευσης σχετικά με τη νομιμότητα της κυβέρνησης Μαδούρο και δεκάδων εγγράφων που πιστεύεται ότι έχουν υπογραφεί από τον Τσάβες μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου.