Όταν έφτιαχνε προφίλ στο twitter προκειμένου να ακολουθεί την αγαπημένη του τραγουδίστρια Μπρίτνεϊ Σπίαρς, δε φανταζόταν την απίστευτη τροπή που θα έπαιρνε η κίνησή του αυτή. Ο λόγος για τον 23χρονο  Κρις Σάντσεζ που βγάζει 500.000 δολάρια το χρόνο... τουιτάροντας!

"ΈκαναTwitter γιατί ήθελα να ακολουθήσω την Σπίαρς. Είμαι μεγάλος της θαυμαστής", δηλώνει ο νεαρός που πλέον είναι ένας από τους 100 ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή στο διαδίκτυο. 

Το 2009, όταν έφτιαξε τον λογαριασμό του στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησε να μοιράζεται με τους διαδικτυακούς του φίλους τυχαία γεγονότα, ανεβάζοντας tweets κάθε 15 λεπτά.

Σήμερα, στην στην εφαρμογή του ο Κρίς ανεβάζει μηνύματα με χορηγούμενα link τα οποία τα βλέπουν πάνω από 9 εκατομμύρια χρηστές και του δίνουν 1-3 σεντς για κάθε «κλικ». «Θέλω οι άνθρωποι να είναι σε θέση να κάνουν περισσότερα από το να απλά διαβάζουν ειδήσεις όλη μέρα». Έτσι γεννήθηκε το UberFacts, η εφαρμογή που τον έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο. 

Το 2012 είχε 200.000 οπαδούς, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων μεγάλων ονομάτων, όπως η Paris Hilton και η Khloe Kardashian. Τότε άρχισαν να έρχονται και οι πρώτες διαφημίσεις.

«Ετσι είδα ότι μπορούσα να βγάζω λεφτά από το UberFacts, δημιούργησα μια γκαλερί και ανέβασα tweets» δήλωσε ο Κρις Σάντσεζ.«Εβγαζα 600 με 800 δολάρια την εβδομάδα και δεν μπορούσα να το πιστέψω» πρόσθεσε.

Σήμερα, ο λογαριασμός του Σάντεζ στο Twitter έχει 9,4 εκατ. οπαδούς. Στο facebooκ έχει περίπου 1.270.000 και ο λογαριασμός του στο Instagram περισσότερους από 468.000 οπαδούς.