Κόβουν την ανάσα οι εικόνες που κυκλοφόρησαν πριν από λίγο με δεκάδες παιδάκια να φορούν τις πορτοκαλί φόρμες που έχουμε συνηθίσει πια να βλέπουμε στα αποτροπιαστικά βίντεο των τζιχαντιστών. Κοριτσάκια και αγοράκια στην ηλικία των τριών ετών είναι στοιβαγμένα σε ένα κλουβί και μπροστά τους διακρίνεται ένας πυρσός. Οι εικόνες θυμίζουν το σοκαριστικό βίντεο της πρόσφατης εκτέλεσης του πιλότου Lt Moaz al-Kasasbeh από τους τζιχαντιστές.
Chilling echo of pilot's gruesome death: The stunt was set up by activists calling for Syrian President Bashar al-Assad's alleged atrocities to be likened to those meted out by the jihadists
The protest echoed the brutal death of Lt Moaz al-Kasasbeh (above) in a ISIS video released earlier this month
Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια διαμαρτυρία που οργανώθηκε από ακτιβιστές στην πόλη Douma και τα παιδιά βρίσκονται σε κλουβί προκειμένου να στείλουν ένα μήνυμα μέσω της σκληρής εικόνας. Οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν την Κυριακή σε ένα κατεστραμμένο σημείο της πόλης θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να διαδηλώσουν κατά του Μπασάρ αλ ’σαντ ο οποίος κατηγορείται για τους βομβαρδισμούς που κοστίζουν τη ζωή σε δεκάδες αμάχους.
The children, some of whom were as young as three, held banners reading: 'Stop the killing of children'
Οι ακτιβιστές αναφέρουν πως μόνο τις πρώτες δέκα μέρες του Φεβρουαρίου 155 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ 55 από αυτούς ήταν γυναίκες και παιδιά. Οι πολίτες της Δαμασκού θέλησαν με την αναπαράσταση να υπενθυμίσουν στη διεθνή κοινότητα πως οι τζιχαντιστές μονοπωλούν το ενδιαφέρον των μέσων εξαιτίας της σκληρότητας των βίντεο, ενώ κανείς δεν ασχολείται με το μακελειό που συμβαίνει στην περιοχή τους. 
An injured civilian sits inside a shelter as he waits to receive medical assistance after airstrikes on the capital