Ανώτατα στελέχη της αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων ενέκριναν τα βράδυ της Τρίτης ένα σχέδιο το οποίο προβλέπει να αναπτυχθούν 4.800 στρατιώτες στους δρόμους μεγάλων πόλεων όλης της Ιταλίας στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση τυχόν ενεργειών εξτρεμιστών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο και θα αφορά στη φύλαξη κρίσιμων εγκαταστάσεων και τοποθεσιών.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης 500 στρατιωτικοί σχεδιάζεται να αναπτυχθούν στη Ρώμη, όπου ήδη άνδρες των ενόπλων δυνάμεων συμβάλλουν στη φρούρηση διπλωματικών αποστολών και κατοικιών, της συναγωγής της ιταλικής πρωτεύουσας και εβραϊκών σχολείων.

Επίσης στρατιώτες αναμένεται να τοποθετηθούν σε γνωστούς τουριστικούς προορισμούς, όπως αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία.

Τα έκτακτα αυτά μέτρα αποφασίστηκαν μετά τις επιθέσεις ενόπλων στην Κοπεγχάγη το Σάββατο, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, αλλά και εκείνες που είχαν διαπραχθεί στο Παρίσι τον περασμένο μήνα.