Ακόμη και το όνομα άλλαζαν άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος της Χίλαρι Κλίντον, προκειμένου να μην πληγωθεί από τα όσα έκανε και έβλεπαν τα φώτα της δημοσιότητας ο άτακτος σύζυγός της, Μπιλ Κλίντον.
Τα παραπάνω αποκαλύπτει ο ιστότοπος Wikileaks, ο οποίος φέρνει στην δημοσιότητα τις προσπάθειες των Δημοκρατικών προκειμένου να προστατέψουν την Χίλαρι. Ακόμα και οδηγίες για το πότε να γελάσει δέχεται η Χίλαρι Κλίντον από το επιτελείο της. Τα ηλεκτρονικά μηνύματα που «καίνε» την υποψήφια των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα περιλαμβάνουν επίσης το «θάψιμο» των εξωσυζυγικών σχέσεων του Μπιλ Κλίντον από το Δημοκρατικό Κόμμα αλλά και σχόλια για «τον κακό χαρακτήρα» της μονάκριβης κόρης του ζεύγους Κλίντον, Τσέλσι.

Τα περίπου δύο χιλιάδες email της πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εμφανίζονται να προέρχονται από τον ηλεκτρονικό λογαριασμό του Τζον Ποντέστα, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι.

Στα μηνύματα φαίνονται άνθρωποι από το στενό περιβάλλον της Χίλαρι να ασκούν πιέσεις ώστε ο Μπιλ Κλίντον να αναφέρεται ως "WJC" (τα αρχικά για το William Jefferson Clinton) ώστε να συνδέεται όσο το δυνατόν λιγότερο με την καμπάνια της συζύγου του, εξαιτίας των «ανάρμοστων σχέσεων του».

Ένα ακόμη μήνυμα τον Δεκέμβριο του 2011 από τον δικηγόρο Νταγκ Μπαντ, που βοήθησε στη δημιουργία του ιδρύματος "Clinton Global initiative" αναφέρει ότι η συνεργάτης της Κλίντον, Λάουρα Κλίτον είχε τάσεις αυτοκτονίας εξαιτίας του άγχους της για την υπόθεση του "WJC". O Mπαντ λέει επίσης ότι η Τσέλσι δεν νοιάζεται για τα προβλήματα που δημιουργούνται στο γραφείο. Άλλο email αναφέρει ότι η κόρη των Κλίντον συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο κολεγιόπαιδο που δεν έχει τίποτε άλλο να κάνει από το να δημιουργεί προβλήματα γιατί, όπως η ίδια λέει, δεν έχει βρει το δρόμο της κι έχει έλλειψη προσανατολισμού στη ζωή τους.

Ένα ακόμη email του Νοέμβριου το 2011 που έλαβε στενή συνεργάτης της Κλίντον αναφέρεται στις σχέσεις που έχουν οι Κλίντον με την Goldman Sachs και πώς η τράπεζα θα βοηθήσει το ίδρυμα παραχωρώντας περισσότερα γραφεία.