Για τον Αλέξη Τσίπρα θυμίζει πως ήταν 14 χρόνια στην ΚΝΕ, διετέλεσε γραμματέας της νεολαίας του Συνασπισμού («Ένωση Αριστερών Νέων»), έγινε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αποκάλεσε τους Ουκρανούς μεταρρυθμιστές «φασίστες», είναι πολέμιος των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ χαρακτηρίζοντάς τες «άχρηστες» και «αδιέξοδες».

Για τον Βλαντιμίρ Πούτιν σημειώνει πως προέρχεται από μια οικογένεια κομμουνιστών και ο πατέρας του ήταν εργάτης. Έκανε καριέρα στην KGB και στη συνέχεια ακολούθησε πολιτική καριέρα. Ονειρεύεται τη δημιουργία μιας «Νέας Ρωσίας» και μια «Ευρασία» ως αντίβαρο στην ΕΕ.

Clipboard01

Και τους δύο, όμως, τους συνδέουν κάποια πράγματα: ο τρόπος που τους αντιμετωπίζει η ΕΕ και η Άνγκελα Μέρκελ. Κατόπιν τούτων διερωτάται η Bild:«Τι πραγματικά σχεδιάζουν ο Τσίπρας και ο Πούτιν στη συνάντησή τους, πίσω από τα τείχη του Κρεμλίνου, Πώς το βαθύ κόκκινο των δύο πολέμιων και μαχητών του καπιταλισμού και των ιμπεριαλιστών, μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις τους;

Κατά τη γερμανική εφημερίδα, ο Τσίπρας ελπίζει πως η Ρωσία θα παίξει το ρόλο της στρατηγικής, εναλλακτικής, λύσης για την Ελλάδα. Έτσι ώστε να πάψει να εξαρτάται από τα δάνεια της ΕΕ και την κηδεμονία της Δύσης. Ο Πούτιν ποντάρει στην Ελλάδα για να σκάσει το μπαλόνι των κυρώσεων που του έχουν επιβληθεί. Στο ενδιάμεσο, μπορούν να υπάρχουν συμφωνίες για τον αγωγό φυσικού αερίου, άρση του εμπάργκο για τα ελληνικά προϊόντα, φθηνότερη τιμή για το φυσικό αέριο και ίσως κάποια δάνεια, όπως άφησε να εννοηθεί ο εκπρόσωπος του Κρελμίνου. Στην πραγματικότητα αυτό που θέλουν να υπογράψουν είναι ένα σύμφωνο «αντι-Μέρκελ».

Για να καταλήξει η εφημερίδα: «Ο Τσίπρας και ο Πούτιν έχουν δύο ημέρες μπροστά τους για προβάλουν την άρνησή τους στη Δύση. Μετά ο καθένας θα επιστρέψει στην πραγματικότητα. Για τον Έλληνα πρωθυπουργό αυτή είναι ότι πρέπει να αποπληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου, αλλιώς η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και στη συνέχεια ο ίδιος».