Με τον τίτλο “Τώρα και η Ανγκελα Μέρκελ εξετάζει το Grexit” η Bild αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της στις «μεγάλες διαφορές» μεταξύ Αθήνας και πιστωτών μετά και την αποχώρηση του ΔΝΤ. 
Πάλεψε επί μήνες για να αποτρέψει το Grexit αλλά η Μέρκελ πλέον πιστεύει ότι η προσπάθειά της είναι μάταιη, γράφει χαρακτηριστικά η Bild.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Βερολίνο εξετάζει το ενδεχόμενο ελέγχων κεφαλαίων ενώ συζητά και το θέμα του κουρέματος του χρέους. Αποκλείει πάντως ένα τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.
Επιπλέον και η Γερμανίδα καγκελάριος που βρίσκεται αντιμέτωπη με το εσωτερικό του κόμματός της εξαιτίας της χώρας μας, προετοιμάζεται για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει συγκεκριμένο σχέδιο, 

Το Βερολίνο τώρα εργάζεται εντατικά σε ένα σχέδιο για το χειρότερο σενάριο, γράφει η Bild. Συγκεκριμένα εξετάζεται ποια θα είναι η αντίδραση σε περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας. Αυτό που συζητείται είναι η επιβολή capital controls και το κούρεμα του χρέους.

Ανώτατος γερμανός αξιωματούχος που επικαλείται η Bild ανέφερε: «Η καγκαλάριος γνωρίζει ότι ο χρόνος δεν είναι αρκετός». 

Η προθεσμία της Αθήνας λήγει την επόμενη Πέμπτη, στο Eurogroup, με την γερμανική κυβέρνηση να είναι σίγουρη πως προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις της.