Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, αναμένει σήμερα (12/6) την απόφαση του δικαστηρίου αφού κατηγορείται για μαστροπεία.

Αν και ο 66χρονος Στρος Καν φαινόταν να... γλιτώνει τις κατηγορίες που του είχαν προσάψει, ένας Γάλλος δικαστής κατάφερε να τις μετατρέψει σε μαστροπεία και τώρα είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα δέκα χρόνια αν το δικαστήριο κρίνει ότι είχε προσλάβει πόρνες σε πάρτι που έστηνε στη Γαλλία.

Ακόμα και ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την αθώωση του οικονομολόγου μετά τα όσα άκουσε στη δίκη διάρκειας τριών εβδομάδων περί σεξουαλικών οργίων.

Η κρεβατοκάμαρά του Στρος Καν είχε γίνει πλέον παντού γνωστή.

Ο Γάλλος είχε δει την καριέρα του να καταστρέφεται μετά την καταγγελία μίας καμαριέρας που τον κατηγόρησε ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει το 2011 μέσα σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης. Η υπόθεση όμως έκλεισε τον περασμένο Φεβρουάριο ύστερα από διακανονισμό των δύο πλευρών.

"Προφανώς ο αντρισμός μου είναι μεγαλύτερος από τους άλλους. Δεν μπορώ να ελέγξω τις ορμές μου..." δήλωσε ο Καν στο δικαστήριο ενώ συμπλήρωσε ότι είχε ανάγκη να συμμετέχει σε «συνεδρίες αναψυχής» γιατί ήταν απασχολημένος «όσο εσωζε τον κόσμο» από μια από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις της ιστορίας.