Το ZDF που είναι ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός οργανισμός της Ευρώπης, και βασίζεται σε μια κρατική σύμβαση των γερμανικών κρατιδίων που του επιτρέπει να εκπέμπει σε όλη την επικράτεια. Δεν είναι πρώτη φορά που ασχολείται με την περίπτωση της Ελλάδας, αφού κατά καιρούς έχουμε δει πολλές σατυρικές εκπομπές να αναφέρονται στο ελληνικό ζήτημα, αλλά κατά γενική ομολογία τις περισσότερες φορές παίρνει το μέρος μας.

Έτσι πραγματοποίησε δημοσκόπηση, για το κατά πόσο οι Γερμανοί πολίτες μας θέλουν στην ευρωζώνη, και αν θέλουν να συμβάλουν οικονομικά στη διάσωση της χώρας μας.

Κατά της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ τάσσεται το 51% των Γερμανών σύμφωνα με δημοσκόπηση του ZDF με μόλις το 41% να εκφράζει αντίθετη άποψη. Στην αρχή της χρονιάς το ποσοστό των Γερμανών που επιθυμούσαν την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ ανερχόταν στο 55%.

Παράλληλα το 70% δηλώνει αντίθετο με τη συνέχιση της παροχής βοήθειας προς την Ελλάδα καθώς μόνο το 24% υποστηρίζει την άποψη ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα.

Σε ερώτηση δε για τους κινδύνους σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας το 28% των Γερμανών εκτιμά ότι οι επιπτώσεις θα είναι πολύ ισχυρές για τη γερμανική οικονομία (από 33% στις 15 Μαρτίου) και το 65% εκτιμά ότι η ζημιά δεν θα είναι τόσο μεγάλη (από 57% στις 15 Μαρτίου).