Στην επισήμανση πως η ελληνική κυβέρνηση αποδείχθηκε μη συνεργάσιμη και ότι παρά τις προσπάθειες της Κομισιόν δεν έχει ακόμη επέλθει συμφωνία προχώρησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γίρκι Κατάινεν μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

Ο Κατάινεν αναφέρθηκε στην καλή θέληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα και επανέλαβε τη δήλωση του προέδρου Γιούνκερ ότι δεν μπορεί να βγάλει ένα λαγό από το καπέλο αν η κυβέρνηση στην Αθήνα δεν είναι προετοιμασμένη να διορθώσει τα πράγματα στην Ελλάδα.

«Ο πρόεδρος Γιούνκερ ξεπέρασε τα όρια και ήταν πολύ βοηθητικός προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία. Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση αποδείχθηκε μη συνεργάσιμη», ανέφερε ο Φιλανδός Επίτροπος.

Ο ίδιος υποστήριξε πως η λύση για την Ελλάδα δεν είναι τα περισσότερα χρήματα, αλλά να έλθει η οικονομία σε μια υγιή κατάσταση. «Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει αρκετή πρόοδο, ωστόσο ελπίζουμε», είπε.

Κατά τον ίδιο η Κομισιόν θέλει μια βιώσιμη καλή λύση και εξέφρασε την ελπίδα  η ελληνική κυβέρνηση να μοιράζεται την ίδια άποψη.