Στην Αυστραλία ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ - "Υποτονική" η υποδοχή τους (Εικόνες)
Το πρόγραμμα της επίσκεψης
Τετραήμερη επίσκεψη στην Αυστραλία πραγματοποιούν από σήμερα (14/04) ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, η οποία θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις σχετικά με τον αθλητισμό, την ψυχική υγεία και τα ζητήματα βετεράνων
Ο πρίγκιπας Χάρι, φορώντας ένα μπλε κοστούμι και λευκό πουκάμισο, μίλησε με παιδιά και πόζαρε για φωτογραφίες με ασθενείς στον προθάλαμο του νοσοκομείου χαρακτηρίζοντας «όμορφη» μια χειροποίητη πινακίδα για την υποδοχή του ζεύγους. Η Μέγκαν Μαρκλ, η οποία φορούσε ένα μπλε φόρεμα αξίας 720 ευρώ της σχεδιάστριας με έδρα το Σίδνεϊ Κάρεν Τζι, βοήθησε αργότερα στο σερβίρισμα του γεύματος σε ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών στην πόλη.
Πότε ήταν η τελευταία φορά που επισκέφτηκαν την Αυστραλία ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ
Ο Χάρι και η Μέγκαν αποσύρθηκαν από ενεργά μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και εγκαταστάθηκαν στις ΗΠΑ το 2020 επικαλούμενοι επιθυμία για οικονομική ανεξαρτησία και για να αποφύγουν την εισβολή- όπως την χαρακτήρισαν- των μέσων ενημέρωσης στην προσωπική τους ζωή. Η τελευταία φορά που επισκέφθηκαν την Αυστραλία ήταν το 2018 ενώ εκτελούσαν ακόμη επίσημα καθήκοντα και τότε ανακοίνωσαν την πρώτη εγκυμοσύνη της Μέγκαν λίγες ώρες μετά την άφιξή τους στο Σίδνεϊ.
Υποτονική η φετινή υποδοχή τους
Μάλιστα, η τελευταία τους επίσκεψη συγκέντρωσε την προσοχή του κοινού στην Αυστραλία, όπου ο βασιλιάς Κάρολος είναι ο αρχηγός του κράτους παρότι μια υπολογίσιμη μειοψηφία υποστηρίζει την κατάργηση της μοναρχίας. Αλλά η υποδοχή ήταν πολύ πιο υποτονική σε σχέση με το εκστατικό καλωσόρισμα που είχαν δεχτεί στην επίσκεψή τους το 2018. Τηλεοπτικά δίκτυα πρόβαλαν πλάνα που, όπως είπαν, δείχνουν το ζευγάρι να φθάνει στη Μελβούρνη με πτήση από το Λος Άντζελες προτού απομακρυνθεί από το αεροδρόμιο με οχηματοπομπή.
Ιδιωτική η χρηματοδότηση του ταξιδιού του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ
Η επίσκεψη του ζεύγους χρηματοδοτείται ιδιωτικά παρότι τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι κάποιες δαπάνες που αφορούν την ασφάλεια κατά την επίσκεψη του ζεύγους θα επωμιστούν οι Αυστραλοί φορολογούμενοι, γεγονός που προκάλεσε την υπογραφή αίτησης διαμαρτυρίας από περισσότερους από 45.000 πολίτες.
Αύριο Τετάρτη (15/04) το ζευγάρι θα μεταβεί στην πρωτεύουσα Καμπέρα για να συναντηθεί με βετεράνους του στρατού, την Πέμπτη θα συμμετάσχει σε σύνοδο για την ψυχική υγεία στη Μελβούρνη και θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του την Παρασκευή συμμετέχοντας σε διοργανώσεις ιστιοπλοΐας και ράγκμπι στο Σίδνεϊ.
Σε αντίθεση με την προηγούμενη επίσκεψή του το ζευγάρι θα συμμετάσχει και σε εμπορικές δραστηριότητες όσο θα βρίσκεται στην Αυστραλία, ενώ η Μέγκαν θα παραμείνει στη χώρα για να φιλοξενήσει ένα retreat ευεξίας σε πολυτελές ξενοδοχείο σε παραλία του Σίδνεϊ στη διάρκεια του σαββατοκύριακου. Οι τιμές των εισιτηρίων για τη διοργάνωση, που περιλαμβάνει μαθήματα γιόγκα, ηχοθεραπείας και θεραπείας υλοποίησης, ξεκινούν από 1.912 δολάρια το άτομο.
En