Επίθεση στο δείπνο ανταποκριτών του Λευκού Οίκου: "Είδαμε το καλύτερο δείγμα αμερικανικής ηγεσίας", λέει ο διευθυντής του FBI (Βίντεο)
"Ευχαριστώ τους γενναίους συνεργάτες μας"
Ο διευθυντής του FBI, Κας Πατέλ, μίλησε για την επίθεση ενόπλου σε δείπνο των Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου όπου παρευρισκόταν ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο διευθυντής του FBI, Κας Πατέλ, αναφορικά με την αντίδραση των αρχών στην ένοπλη επίθεση στο δείπνο των Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, σχολίασε «Χθες το βράδυ είδαμε το καλύτερο δείγμα της αμερικανικής ηγεσίας. Είμαι περήφανος που εργάζομαι για τον πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος υποστηρίζει τόσο σθεναρά τις αρχές επιβολής του νόμου σε ολόκληρη τη χώρα και περήφανος που ηγούμαι αυτής της υπηρεσίας, η οποία εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, για την ασφάλεια των Αμερικανών» και συμπλήρωσε «Ευχαριστώ τους γενναίους συνεργάτες μας από τις αρχές επιβολής του νόμου και τους διαυπηρεσιακούς εταίρους μας, οι οποίοι ενήργησαν άμεσα και προστάτευσαν τους συμπατριώτες τους».
Επίθεση στο δείπνο ανταποκριτών του Λευκού Οίκου: "Δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές", λέει ο Τοντ Μπλανς
Παράλληλα ανέφερε ότι η έρευνα για τον δράστη βρίσκεται σε εξέλιξη και γι’ αυτό ζήτησε από τους Αμερικανούς πολίτες να επικοινωνήσουν με τις αρχές για να παρέχουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το περιστατικό.
Last night we saw the best of American leadership.
— FBI Director Kash Patel (@FBIDirectorKash) April 26, 2026
I am proud to work for President Trump who so strongly backs law enforcement across this country - and proud to lead this agency that works 24/7 to keep Americans safe.
Thank you to our brave law enforcement and interagency… pic.twitter.com/FBeLhE4xm7
Ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τοντ Μπλανς δήλωσε πως πιστεύει ότι ο συλληφθείς για το περιστατικό στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου είχε ως στόχο αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ.
«Φαίνεται ότι πραγματικά είχε βάλει στόχο πρόσωπα που δουλεύουν στην κυβέρνηση, πιθανόν και τον πρόεδρο», δήλωσε ο Μπλανς. Πρόσθεσε ότι ο δράστης ταξίδεψε με τρένο από το Λος Αντζελες στο Σικάγο και στην συνέχεια στην Ουάσινγκτον.
Παράλληλα ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης αποκάλυψε ότι ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές. Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί το κίνητρό του και οι αρχές πιστεύουν ότι ο 31χρονος έδρασε μόνος. Αυτή την ώρα συνεχίζονται οι έρευνες στο σπίτι του δράστη προκειμένου να εντοπιστούν περισσότερα στοιχεία.
En