Η εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου διένυε τη 10η ημέρα της όταν ο Ίσραελ Κατζ αποφάσισε να αλλάξει το μοτίβο, επί τη αφορμεί του τείχους που βάζει η Χεζμπόλαχ στις κατ' ιδίαν διαπραγματεύσεις. Η οργάνωση, που στηρίζει το Ιράν στο βαθμό που οι Λιβανέζοι έχουν παράπονα, διότι δεν απαντούσε σε ανάλογες παρελθοντικές επιθέσεις του Ισραήλ στη χώρα τους, έχει θέσει βέτο σε ό,τι αφορά τις διπλωματικές συζητήσεις. Έτσι, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ χρησιμοποίησε θανάσιμο εκβιασμό, τουλάχιστον για να προσπαθήσει να νουθετήσει την κυβέρνηση του Λιβάνου. Μάλιστα, επέκρινε τον αρχηγό της Χεζμπόλαχ, Ναΐμ Κασέμ. «Ο Ναΐμ Κάσεμ παίζει με τη φωτιά και αυτή η φωτιά θα κάψει τη Χεζμπολάχ και ολόκληρο τον Λίβανο… Αν η λιβανέζικη κυβέρνηση συνεχίσει να δίνει προστασία στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπόλαχ, θα ξεσπάσει φωτιά και θα κάψει τους κέδρους του Λιβάνου», δήλωσε ο Κατς στην ειδική συντονίστρια των Ηνωμένων Εθνών για τον Λίβανο, Τζανίν Χένις-Πλάσχερτ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Ισραηλινού υπουργού.

Διαβάστε: Σκληρή απάντηση Αούν στη Χεζμπολάχ: "Προδοσία διαπράττουν εκείνοι που οδηγούν τη χώρα τους σε πόλεμο για ξένα συμφέροντα"

Λίβανος: Βομβαρδισμοί... ανακοινώσιμοι

Σύμφωνα με τους IDF, η εκεχειρία δεν ισχύει ούτως ή άλλως, αφού καθημερινά προβαίνουν σε επιθέσεις. Σειρά πήρε η κοιλάδα Μπεκάα, μια και ανακοίνωσαν ότι βομβαρδίζουν θέσεις της Χεζμπόλαχ από τη Δευτέρα 27 Απριλίου. Από τη μεριά του, ο Κασέμ μίλησε πρωτύτερα για «επικίνδυνη απόκλιση» που κινδυνεύει να οδηγήσει τον Λίβανο σε έναν «κύκλο αστάθειας», σε ό,τι αφορά τις επικείμενες απευθείας συζητήσεις. Ο Πρόεδρος του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, είπε από τη μεριά του ότι σκοπός του κράτους του είναι να τελειώσει ο πόλεμος για το ίδιο, ενώ «φωτογράφισε» τη Χεζμπόλαχ όταν τόνισε πως «πραγματική "προδοσία" είναι να σέρνεται ο Λίβανος σε πόλεμο». Η Χεζμπόλαχ, από τη μεριά της, απάντησε στον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος την κατέστησε υπεύθυνη για τον κίνδυνο που αφορά στην κατάπαυση του πυρός, τονίζοντας ότι θα απαντά στις επιθέσεις του Ισραήλ.