Ένα tweet του Πίτερ Σπίγκελ ήρθε να προκαλέσει… σύγχυση, αναφορικά με τις ζυμώσεις που βρίσκονται σε εξέλίξη στις Βρυξέλλες, γύρω από την ελληνική πρόταση.

Ο επικεφαλής του γραφείου των Financial Times στις Βρυξέλλες, υποστήριξε με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ότι, σύμφωνα με δυο αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τους οποίους συνομίλησε, η ελληνική πλευρά έστειλε… λάθος πρότασης χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με τον Πίτερ Σπίγκελ, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε για άμεση αποστολή της… σωστής πρότασης. Νεότερη ενημέρωση από τις Βρυξέλλες αναφέρει ότι το... σωστό κείμενο προτάσεων εστάλη. 

Η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης 
Για προσπάθεια να χρεωθεί… επιπολαιότητα η ελληνική κυβέρνηση στο θέμα των προτάσεων που εστάλησαν προς τους δανειστές, κάνουν λόγο πηγές του Μαξίμου ,μετά την παρεξήγηση με το θέμα του «σωστού» κειμένου. 
Συγκεκριμένα αναφέρουν πως «συζητήθηκαν πρακτικές  διευκρίνισης και γι’ αυτό ξαναστάλθηκε το κείμενο.  Ας μην προσπαθούν κάποιοι να παρουσιάσουν ασόβαρη την ελληνική κυβέρνηση. Η σοβαρότητα της ελληνικής κυβέρνησης αναδεικνύεται με τις προτάσεις της. Η σοβαρότητα όλων και ανάληψη των ευθυνών τους, θα κριθεί από την στάση τους σήμερα».