Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αποκάλυψε σε ομιλία της στην Κοπεγχάγη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται πάνω σε σχέδια νέων κανονισμών για τα social media, τα οποία έχουν ως στόχο την προστασία των παιδιών ώστε να μην «αντιμετωπίζονται ως εμπόρευμα» από «επιχειρηματικά μοντέλα».

Διαβάστε: Παπαστεργίου: Νέο πλαίσιο για την πρόσβαση των ανηλίκων στα social media - "Το νομοσχέδιο ήδη έχει πάει στην Ευρώπη" (Βίντεο)

 

Φον ντερ Λάιεν: Σχεδιάζονται νέοι κανονισμοί από την ΕΕ για τα social media και την προστασία των παιδιών

Σε ομιλία της στην Κοπεγχάγη την Τρίτη (12 Μαΐου), η  πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αποκάλυψε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται πάνω σε νέους κανονισμούς για τον περιορισμό των επιχειρηματικών μοντέλων των social media (μέσα κοινωνικής δικτύωσης), με στόχο την προστασία παιδιών και εφήβων.

Ειδικότερα, η πρόεδρος της Κομισιόν, υποστήριξε ότι οι βλάβες που προκαλούνται σε παιδιά και νέους από την έκθεση στα social media δεν είναι τυχαίες αλλά αποτέλεσμα «επιχειρηματικών μοντέλων που αντιμετωπίζουν την προσοχή των παιδιών ως εμπόρευμα».

Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στρέφεται συγκεκριμένα κατά πλατφορμών όπως το TikTok, το X αλλά και των εφαρμογών της Meta, Instagram και Facebook.