Δεν υπάρχει καμία αλλαγή όσον αφορά την υποστήριξη της Ρωσίας προς την συριακή ηγεσία, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την έναρξη των συνομιλιών που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας.
Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι ελπίζει σε έναν τερματισμό της σύγκρουσης στην Συρία και σημείωσε: "Είμαστε πεπεισμένοι ότι στο τέλος ο συριακός λαός είναι αυτός που θα κερδίσει".

Η Ρωσία δεσμεύτηκε να προσφέρει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στην Συρία, δήλωσε παράλληλα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουάλιντ Αλ Μουάλεμ κατά την διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Μόσχα.
"Μου δόθηκε υπόσχεση για βοήθεια προς την Συρία, πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά", σημείωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Μόσχα, έπειτα από την συνάντηση που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Παράλληλα ο συριακός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέκτησε τον έλεγχο μιας σημαντικής συνοικίας της βορειοανατολικής πόλης Χασάκα, μερικές ημέρες μετά την κατάληψή της από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σε μια αιφνιδιαστική επίθεσή τους.
Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι ο στρατός έχει τώρα "καθαρίσει" την νότια συνοικία Νάσουα από τους τζιχαντιστές.

Την περασμένη Πέμπτη η αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσαν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους τους επέτρεψε να καταλάβουν θέσεις σε πυκνοκατοικημένες περιοχές στην καρδιά της πόλης και να οδηγήσουν σε έξοδο χιλιάδες κατοίκους της.