Στη Βουλή της Κύπρου η Άμεση Δημοκρατία του Φειδία Παναγιώτου: "Θα το σκεφτώ αν θα κρατήσω αυτή την έδρα ή την Ευρωβουλή"
Νέα πολιτική σελίδα στην Κύπρο
Η Άμεση Δημοκρατία του Φειδία Παναγιώτου εξασφάλισε την είσοδό της στη Βουλή της Κύπρου, με τον ίδιο να δηλώνει πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κρατήσει είτε την κοινοβουλευτική έδρα είτε τη θέση του στην Ευρωβουλή
Το κόμμα της Άμεσης Δημοκρατίας εξασφάλισε την είσοδό του στη Βουλή της Κύπρου, με τον επικεφαλής του, Φειδία Παναγιώτου, να εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και να δηλώνει πως τώρα ξεκινά μια νέα πορεία για το πολιτικό εγχείρημα που δημιούργησε πριν από λίγους μήνες.
Σε δηλώσεις του από την κεντρική πλατεία του Μενοίκου, ο κ. Παναγιώτου ευχαρίστησε όσους στήριξαν την προσπάθεια και όσους εργάστηκαν για το κόμμα. «Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που πήγε να μας ψηφίσει. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, διότι έχει πάρα πολλά άτομα που δούλεψαν για αυτό το ποσοστό και για αυτή τη στιγμή και για αυτή τη νύχτα και πάρα πολύ καιρό. Έχει περίπου έξι μήνες από τότε που ανακοινώσαμε το κόμμα και εργαζόμαστε εδώ και πολύ καιρό για αυτό», ανέφερε.
Παράλληλα πρόσθεσε: «Τώρα ξεκινά η ζωή της Άμεσης Δημοκρατίας, τώρα γεννήθηκε η Άμεση Δημοκρατία και επίσημα. Ήμασταν μέσα στην κοιλιά της μάμας μας και πρέπει να αποδείξουμε και στον υπόλοιπο κυπριακό λαό την αξία μας και σιγά-σιγά να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του».
Ερωτηθείς για το τι δεσμεύεται απέναντι στους πολίτες που ψήφισαν το κόμμα, ο κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι δεν θέλει να δώσει υποσχέσεις. Όπως είπε, στόχος είναι «πάρα πολλή προσπάθεια, να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την Κύπρο και να αλλάξουμε την Κύπρο προς το καλύτερο». Για τα πρώτα ζητήματα που θα απασχολήσουν την παράταξη, σημείωσε ότι θα προηγηθεί συζήτηση με τα στελέχη του κόμματος ώστε να καθοριστούν οι προτεραιότητες.
Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα, ο επικεφαλής της Άμεσης Δημοκρατίας δήλωσε πως οι πολίτες φαίνεται να αναζητούν νέες πολιτικές επιλογές. Ωστόσο, σημείωσε: «Είμαι έκπληκτος λίγο με το ποσοστό που έπιασαν τα μεγάλα κόμματα. Μπράβο στα μεγάλα κόμματα και θα συνεργαστούμε μαζί μέσα στη Βουλή, όλοι μαζί για το καλό της Κύπρου».
Σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα διατηρήσει την έδρα στην Ευρωβουλή ή θα επιλέξει τη Βουλή της Κύπρου, ο κ. Παναγιώτου ξεκαθάρισε ότι δεν έχει λάβει ακόμη τελική απόφαση. «Ακόμα δεν θα το ανακοινώσω. Έχω ακόμη λίγο χρόνο να το σκεφτώ. Να διαβουλευτώ με την ομάδα μου, μαζί με την οικογένειά μου, και θα αποφασίσουμε», ανέφερε, προσθέτοντας: «Δεν ξέρω αν εκλέγηκα κιόλας. Επομένως να μην σούζουμε τα πόδια μας πριν καβαλικέψουμε. Θα δούμε τα αποτελέσματα και μετά θα αποφασίσουμε».
Αναφερόμενος στη συνέχεια της πορείας του κόμματος, υποστήριξε ότι η Άμεση Δημοκρατία θα επιχειρήσει να φέρει νέα προσέγγιση στην πολιτική σκηνή της χώρας. «Θα έχουμε όπως φαίνεται τέσσερις βουλευτές να παλεύουν με έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν που είναι συνηθισμένος ο κυπριακός λαός για το καλό της Κύπρου», σημείωσε. Κλείνοντας, τόνισε ότι στόχος είναι να υπάρξει καινοτομία στον τρόπο άσκησης πολιτικής: «Η πολιτική εδώ και 50 χρόνια είναι η ίδια, δεν άλλαξε πολλά. Θα προσπαθήσουμε να την αναβαθμίσουμε από μέσα στη Βουλή».
Φειδίας Παναγιώτου: «Τώρα γεννήθηκε επίσημα η Άμεση Δημοκρατία»
Σε δηλώσεις του από την κεντρική πλατεία του Μενοίκου, ο κ. Παναγιώτου ευχαρίστησε όσους στήριξαν την προσπάθεια και όσους εργάστηκαν για το κόμμα. «Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που πήγε να μας ψηφίσει. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, διότι έχει πάρα πολλά άτομα που δούλεψαν για αυτό το ποσοστό και για αυτή τη στιγμή και για αυτή τη νύχτα και πάρα πολύ καιρό. Έχει περίπου έξι μήνες από τότε που ανακοινώσαμε το κόμμα και εργαζόμαστε εδώ και πολύ καιρό για αυτό», ανέφερε.Παράλληλα πρόσθεσε: «Τώρα ξεκινά η ζωή της Άμεσης Δημοκρατίας, τώρα γεννήθηκε η Άμεση Δημοκρατία και επίσημα. Ήμασταν μέσα στην κοιλιά της μάμας μας και πρέπει να αποδείξουμε και στον υπόλοιπο κυπριακό λαό την αξία μας και σιγά-σιγά να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του».
«Θα το σκεφτώ αν θα κρατήσω αυτή την έδρα ή την Ευρωβουλή»
Ερωτηθείς για το τι δεσμεύεται απέναντι στους πολίτες που ψήφισαν το κόμμα, ο κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι δεν θέλει να δώσει υποσχέσεις. Όπως είπε, στόχος είναι «πάρα πολλή προσπάθεια, να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την Κύπρο και να αλλάξουμε την Κύπρο προς το καλύτερο». Για τα πρώτα ζητήματα που θα απασχολήσουν την παράταξη, σημείωσε ότι θα προηγηθεί συζήτηση με τα στελέχη του κόμματος ώστε να καθοριστούν οι προτεραιότητες.Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα, ο επικεφαλής της Άμεσης Δημοκρατίας δήλωσε πως οι πολίτες φαίνεται να αναζητούν νέες πολιτικές επιλογές. Ωστόσο, σημείωσε: «Είμαι έκπληκτος λίγο με το ποσοστό που έπιασαν τα μεγάλα κόμματα. Μπράβο στα μεγάλα κόμματα και θα συνεργαστούμε μαζί μέσα στη Βουλή, όλοι μαζί για το καλό της Κύπρου».
Σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα διατηρήσει την έδρα στην Ευρωβουλή ή θα επιλέξει τη Βουλή της Κύπρου, ο κ. Παναγιώτου ξεκαθάρισε ότι δεν έχει λάβει ακόμη τελική απόφαση. «Ακόμα δεν θα το ανακοινώσω. Έχω ακόμη λίγο χρόνο να το σκεφτώ. Να διαβουλευτώ με την ομάδα μου, μαζί με την οικογένειά μου, και θα αποφασίσουμε», ανέφερε, προσθέτοντας: «Δεν ξέρω αν εκλέγηκα κιόλας. Επομένως να μην σούζουμε τα πόδια μας πριν καβαλικέψουμε. Θα δούμε τα αποτελέσματα και μετά θα αποφασίσουμε».
En