Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο επικεφαλής του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης σχετικά με το ενδεχόμενο ελλείψεων καυσίμων για τα αεροπλάνα κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport, Στέφαν Σούλτε, επιχείρησε να μειώσει τις ανησυχίες των επιβατών που έχουν προκύψει εξαιτίας του πολέμου στο Ιράν. Όπως ανέφερε, η Ευρώπη διαθέτει επαρκή αποθέματα καυσίμων αεριωθουμένων για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της καλοκαιρινής ταξιδιωτικής περιόδου. Παρότι ειδικοί έχουν εκφράσει φόβους για πιθανές δυσκολίες στις προμήθειες καυσίμων, ο επικεφαλής του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης δήλωσε ότι δεν συμμερίζεται αυτές τις εκτιμήσεις.

Διαβάστε: Ζεσταίνει τις μηχανές της η Ευρώπη για το καλοκαίρι: Γιατί αεροπορικές εταιρείες και διυλιστήρια δεν ανησυχούν για τις διακοπές

"Μην ανησυχείτε για την κράτησή σας", λέει ο CEO της Fraport

«Θα έλεγα σαφώς σε κάθε επιβάτη: μην ανησυχείτε για την κράτησή σας αυτήν τη στιγμή», δήλωσε ο Σούλτε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Handelsblatt, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πιστεύει πως οι προμήθειες καυσίμου στην Ευρώπη θα παραμείνουν ασφαλείς καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. «Θεωρώ ότι τους επόμενους μήνες, θα έχουμε επαρκή καύσιμα αεριωθουμένων στην Ευρώπη –και κατ' επέκτασιν - στη Γερμανία. Αν τα πράγματα πάνε καλά, αυτό θα ισχύει έως το τέλος του έτους», σημείωσε στις δηλώσεις του στην εφημερίδα.

«Και κατά την άποψή μου, οι ανησυχίες ότι θα αποκλειστεί (κάποιος) σε κάποιο μέρος είναι αβάσιμες. Χώρες όπως η Ινδία ή η Κίνα χειρίζονται την κατάσταση με μεγάλο επαγγελματισμό δημιουργώντας αποθέματα. Όποιο αεροπλάνο επιτραπεί να προσγειωθεί εκεί θα μπορεί επίσης να ξαναπετάξει για να φύγει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σούλτε. Ακόμη όμως κι αν προκύψουν «κάποιες ελλείψεις» σε κάποια περιοχή του κόσμου, οι επιβάτες είτε θα κάνουν νέες κρατήσεις είτε θα τους επιστραφούν τα χρήματα, συνέχισε.

Οι ανησυχίες για έλλειψη στα καύσιμα των αεροπλάνων πηγάζουν από τον πόλεμο στο Ιράν και το κλείσιμο του Στενού του Ορμούζ, μέσω του οποίου διέρχεται υπό φυσιολογικές συνθήκες σε καιρό ειρήνης πάνω από το 25% των καυσίμων αεριωθουμένων που χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη.