Η Ελλάδα κάνει άνοιγμα στην Ευρώπη, αλλά το Eurogroup και η Κομισιόν –τουλάχιστον για την ώρα – κλείνουν την πόρτα σε μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής, γράφει η La Repubblica.

Στην ιστοσελίδα της η ιταλική εφημερίδα αναφέρεται στην τελευταία επιστολή του Αλέξη Τσίπρα, προς τους πιστωτές για μια προσπάθεια συμφωνίας, και συνεχίζει ότι οι αντιδράσεις από Ευρώπη «παγώνουν» κάθε ελπίδα, ξεκινώντας από το «όχι» του Βερολίνου μέχρι τη δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ότι δεν θα έχει καμία επαφή με την Αθήνα πριν από το δημοψήφισμα.

Η ιταλική εφημερίδα κυκλοφορεί σήμερα με τον τίτλο «Η Μέρκελ «παγώνει» τον Τσίπρα». «Οι Γερμανοί απορρίπτουν την τελευταία πρόταση του Τσίπρα. Δεν έχει νόημα να μιλήσουμε πριν από το δημοψήφισμα» είναι ο υπότιτλος που αναφέρεται επίσης ότι τα spread πέφτουν.

«Τα γεράκια ποντάρουν σε άλλο πρωθυπουργό» είναι το  editorial της εφημερίδας, ενώ περιλαμβάνει και συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού, Ρομάνο Πρόντι υπό τον τίτλο «Να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει το Σεράγεβό μας».