"Η ελληνική πλευρά προσέρχεται πλέον με θετικό και εποικοδομητικό πνεύμα στις διαβουλεύσεις", αναφέρει ο αρμόδιος Επίτροπος για τις οικονομικές υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Γάλλος Επίτροπος ανέφερε για το τραπεζικό σύστημα, ότι μετά την επίτευξη συμφωνίας θα μπορούσαν να ομαλοποιηθούν τα πράγματα. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι οι ως τώρα διαβουλεύσεις έχουν αποδώσει καρπούς και εκτίμησε ότι η θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων δεν είναι μακριά.

Ο κ. Μοσχοβισί δεν θεωρεί ότι οι συζητήσεις του τελευταίου πενταμήνου δεν έχουν αποδώσει τίποτε, λέγοντας: "Το θέμα του ελληνικού χρέους θα τεθεί την κατάλληλη στιγμή, καθώς προέχει η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και οι μεταρρυθμίσεις. Το ζήτημα αυτό", συνεχίζει, "δεν απασχολεί μόνο το ΔΝΤ αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα".

Μιλώντας για το δημοψήφισμα, αναφέρει ότι οι Έλληνες δεν γύρισαν την πλάτη στην Ευρώπη, ούτε η Ευρώπη θα πρέπει να γυρίσει την πλάτη στους Έλληνες, υπογραμμίζοντας πως ένα Grexit θα ήταν τρομακτική αποτυχία.