Ουκρανία: Ο στρατός έπληξε 6 ρωσικά τάνκερ και 2 ρυμουλκά στη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα - "Η κατάσταση ασφαλείας στα λιμάνια επιδεινώνεται" (Βίντεο)
Δύο λιμάνια της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα λειτουργούν κανονικά
Ο ουκρανικός στρατός χτύπησε 6 ρωσικά τάνκερ και 2 ρυμουλκά στη Μαύρη Θάλασσα και την Αζοφική Θάλασσα
Έξι ρωσικά τάνκερ και δύο ρυμουλκά χτυπήθηκαν από τον στρατό της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα και την Αζοφική Θάλασσα κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γενικό επιτελείο του στρατού.
Διαβάστε: Αποκάλυψη υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας: Προχωρήσαμε σε επιτυχημένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου
Η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας SBU δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι μαζί με το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό έπληξε δύο τάνκερ του ρωσικού «σκιώδους στόλου» με μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας στη Μαύρη Θάλασσα. Η SBU δήλωσε ότι τα τάνκερ Louise 1 και Banda, και τα δύο υπό ουκρανικές κυρώσεις, χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά ρωσικού αργού πετρελαίου.
«Η κατάσταση ασφαλείας στα λιμάνια επιδεινώνεται, με τον εχθρό να πλήττει συνεχώς λιμενικές υποδομές για δύο εβδομάδες», δήλωσε η εταιρία. Πρόσθεσε ότι 901.300 μετρικοί τόνοι σίτου έχουν σταλεί προς τα λιμάνια από την αρχή του μήνα, «που φυσικά είναι λιγότεροι από τον περασμένο μήνα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε: Αποκάλυψη υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας: Προχωρήσαμε σε επιτυχημένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου
Ουκρανία: Ο στρατός έπληξε 6 ρωσικά τάνκερ στη Μαύρη Θάλασσα και την Αζοφική Θάλασσα
Όπως δήλωσε το γενικό επιτελείο σε ανάρτηση στο Telegram, τα τάνκερ χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων παρακάμπτοντας τις διεθνείς κυρώσεις, καθώς και για τη μεταφορά καυσίμων για τον στρατό της Μόσχας.Η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας SBU δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι μαζί με το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό έπληξε δύο τάνκερ του ρωσικού «σκιώδους στόλου» με μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας στη Μαύρη Θάλασσα. Η SBU δήλωσε ότι τα τάνκερ Louise 1 και Banda, και τα δύο υπό ουκρανικές κυρώσεις, χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά ρωσικού αργού πετρελαίου.
Two Russian "shadow fleet" oil tankers, the Louise 1 and Banda, were hit by naval drones in the Black Sea. Ukraine's SBU and Navy carried out the strike to disrupt sanctions-evading oil exports funding Russia's war. pic.twitter.com/GXD4bKcshn
— Open Source Intel (@Osint613) July 16, 2026
Δύο λιμάνια της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα λειτουργούν κανονικά
Παράλληλα, η ουκρανική σιδηροδρομική εταιρία Ukrzaliznytsia ανακοίνωσε σήμερα ότι δύο από τα τρία λιμάνια της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα λειτουργούν κανονικά από σήμερα το πρωί, ενώ το λιμάνι του Τσορνομόρσκ έχει μειώσει σημαντικά τις ποσότητες σιτηρών που δέχεται.«Η κατάσταση ασφαλείας στα λιμάνια επιδεινώνεται, με τον εχθρό να πλήττει συνεχώς λιμενικές υποδομές για δύο εβδομάδες», δήλωσε η εταιρία. Πρόσθεσε ότι 901.300 μετρικοί τόνοι σίτου έχουν σταλεί προς τα λιμάνια από την αρχή του μήνα, «που φυσικά είναι λιγότεροι από τον περασμένο μήνα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
En