Ένα σοκαριστικό έγκλημα έλαβε χώρα στη Σκωτία, καθώς μητέρα κρίθηκε ένοχη για τον θάνατο της τριών μηνών κόρης της από τη θερμότητα που έριξε με πιστολάκι μαλλιών. Πιο αναλυτικά, η Κόρτνι Γκάρτσορ κρίθηκε ένοχη για δολοφονία της Ντάλια-Ρόουζ, η οποία πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2023 στο Πίτερχεντ, έπειτα από έκθεση σε έντονη θερμότητα από πιστολάκι μαλλιών. Η 28χρονη γυναίκα είχε αρνηθεί την κατηγορία, ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο του Αμπερντίν έκρινε ότι η συμπεριφορά της ήταν «πλημμεληματική και απερίσκεπτη», καθώς προκάλεσε στη μικρούλα σοβαρά τραύματα.

Διαβάστε: Σκωτία: Σκύλος κατέρρευσε στη διάρκεια πεζοπορίας με την ιδιοκτήτριά του - Πιστεύουν ότι κατανάλωσε κάνναβη που βρήκε πεταμένη (Εικόνες)

Η θερμότητα από πιστολάκι σκότωσε το βρέφος στη Σκωτία

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η θερμότητα από το πιστολάκι ιδιαίτερα σοβαρούς τραυματισμούς, που οδήγησαν στον θάνατο του βρέφους. Μάλιστα, η Γκάρτσορ είχε καταναλώσει αλκοόλ προηγουμένως. Όπως σημειώθηκε στη δίκη, η Ντάλια-Ρόουζ είχε υποστεί εγκαύματα στο 18% της επιφάνειας του σώματός της. Επίσης, αναφέρθηκε ότι βρέθηκε DNA του βρέφους στο πιστολάκι μαλλιών.

Επίσης, παρουσιάστηκε η ηχογράφηση κλήσης στην άμεση δράση που είχε κάνει η Γκάρτσορ, στην οποία ανέφερε ότι το παιδί της είχε «γίνει μωβ» ενώ εκείνη κοιμόταν. Ο εισαγγελέας σημείωσε ότι η μητέρα και η κόρη ήταν τα μόνα άτομα στο σπίτι και, ως εκ τούτου, μόνο η 28χρονη θα μπορούσε να είχε ενεργοποιήσει τη συσκευή.

"Τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται"

Ο επιθεωρητής Τζέιμς Κάλαντερ δήλωσε πως ο θάνατος ενός παιδιού είναι «ιδιαίτερα οδυνηρός», όμως χαρακτήρισε ακόμη πιο συγκλονιστικό το γεγονός ότι συνέβη «στα χέρια ενός γονέα». «Τα παιδιά είναι ανυπεράσπιστα και πρέπει να προστατεύονται», είπε.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως όσοι συμμετείχαν στην έρευνα επηρεάστηκαν βαθιά. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι υποστήριξαν αυτή την απίστευτα δύσκολη και ευαίσθητη έρευνα, καθώς και την τοπική κοινότητα για την υπομονή και τη συνεργασία της», δήλωσε ο επιθεωρητής. Αξίζει να σημειωθεί πως η Κόρτνι Γκάρτσορ θα επιστρέψει στο δικαστήριο στις 14 Αυγούστου για να μάθει την ποινή της.

Πηγή φωτογραφίας: Police Scotland